Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. travnja 2023.

Župan Igor Andrović uručio ključeve vozila ravnateljici OŠ Voćin Ines Gužvić: Investicijom će se osigurati prijevoz učenika, učitelja, ali i hrane u područne škole na području općine Voćin

Nakon škole u Suhopolju, kombi za prijevoz učenika, učitelja, ali i hrane u područne škole u Ćeralije i Hum, dobila je i Osnovna škola Voćin. Ključeve Opel Vivara, vrijednog 22.500 eura, nabavljenog sredstvima Virovitičko-podravske županije, ravnateljici OŠ Voćin Ines Gužvić, uručio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Kombi je nabavljen od Autocentra Pepa iz Virovitice. Uz učitelje OŠ Voćin, u utorak su primopredaji ključeva nazočili i Roko Perić, predsjednik Općinskog vijeća Voćin, kao i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije, Martina Bunić.

  • Ovo je nastavak ulaganja u obrazovne institucije kojima je Virovitičko-podravska županija osnivač. Nakon što smo OŠ Voćin nabavili računala, klima uređaje, namještaj i kuhinjske uređaje, nabavili smo i kombi. Poznato je da je od strane Vlade RH pokrenut projekt za besplatan školski obrok za sve škole, a budući da u matičnoj školi u Voćinu postoji novoopremljena kuhinja, na ovaj način osiguravamo kvalitetniji i bolji način da topli obrok dođe i do učenika u područnim školama. Naravno, ovo vozilo neće služiti isključivo za prijevoz hrane, već će učenicima i učiteljima, osigurati i putovanja na natjecanja kao i za druge svrhe – kazao je Andrović.

Nastavak je ovo ulaganja u obrazovne i zdravstvene institucije na području županije, a kao pravi primjer ističe se upravo općina Voćin.

  • Osnivači smo svih zdravstvenih i gotovo svih osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova na našem području, tako da svake godine ulažemo upravo u te institucije što kroz decentralizirana, što vlastitim sredstvima. Općina Voćin primjer je dobrih ulaganja proteklih godina, od energetske obnove škole, opreme za kuhinju i računalne opreme, tako da smatram da zadovoljna mogu biti i djeca, ali i učitelji. Ova općina godinama je, po prosjeku godina, najmlađa u Hrvatskoj i upravo je i to razlog i poticaj da nastavimo s ovakvim ulaganjima – zaključio je Andrović.

Važnost ove investicije istaknula je i ravnateljica Osnovne škole Voćin Ines Gužvić.

  • Kombi će nam značiti jako puno budući da planiramo u područnim školama u Ćeralijama i Humu organizirati topli obrok za sve učenike. Do sada smo imali mliječne obroke budući da nemamo kuhinju, no imamo blagovaonicu, a na ovaj način bit će nam omogućen transport hrane. Također, koristit ćemo ga i za prijevoz učenika na natjecanja, za prijevoz učitelja na stručna osposobljavanja, tako da je ovo jedna prekrasna pomoć Virovitičko-podravske županije – istaknula je Gužvić i dodala:
  • Što se Područne škole Ćeralije tiče, ondje imamo 50 učenika u četiri razreda. U PŠ Hum za sada imamo samo jednog učenika, no dobra je vijest što se u godinama koje su pred nama očekuje povećanje broja učenika. Od sljedeće jeseni, imat ćemo četiri prvašića, a kasnije, prema trenutnim procjenama, još i više – dodala je. (www.vpz.hr, www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)
Share Button