Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. travnja 2023.

Martina Bunić, županijska pročelnica za obrazovanje i demografiju imenovana je za voditeljicu Radne skupine za obrazovanje i kulturu Hrvatske zajednice županija

Martina Bunić, županijska pročelnica za obrazovanje i demografiju imenovana je za voditeljicu Radne skupine za obrazovanje i kulturu Hrvatske zajednice županija. Sjednica radne skupine održana je u Zagrebu. Naime, dosadašnji voditelj Darjan Vlahov dao je ostavku na mjesto voditelja radne skupine zbog čega je prva točka dnevnog reda sjednice bio izbor novog voditelja. Za voditeljicu Radne skupine izabrana je Martina Bunić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije, dok će zamjenici voditeljice biti pročelnica Upravnog odjela obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije, Ana Mušlek i Tomislav Đonlić, po ovlaštenju, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije.

Osim izbora novog vodstva, članovi radne skupine raspravljali su o aktualnim izazovima: na dnevnom redu bio je i pilot-projekt cjelodnevne nastave u kojem će sudjelovati 50 škola diljem Republike Hrvatske. Jedna od tema bila je dogradnja, rekonstrukcija te izgradnja školskih i sportskih objekata te s tim povezani inflacijski učinci, ali i pitanje decentraliziranih sredstava čija nedostatnost uz postojeću energetsku krizu postaje nepremostivi problem za županije diljem Hrvatske.

Martina Bunić je rođena 1987. godine. Osnovnu školu i opću gimnaziju završila je u Slatini, a studij Hrvatskog jezika i književnosti, 2010. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku. Živi u Virovitici, udana je, majka osmogodišnjeg djeteta. Od 2010. godine radi u Virovitičko-podravskoj županiji, prvo kao pripravnica u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije, a potom kao stručna suradnica za školstvo, savjetnica za školstvo… Početkom 2020., postala je voditeljica Odsjeka za odgoj, obrazovanje i demografiju. Županijska pročelnica za obrazovanje i demografiju je od 2021. godine. Od 2010. do danas radila je na mnogobrojnim projektima iz Europskog socijalnog fonda, Fonda europske pomoći za najpotrebitije, organiziranju rada Centara izvrsnosti Virovitičko-podravske županije, upisu učenika u prve razrede srednje škole, ustrojavanju razrednih odjela osnovnih i srednjih škola, školskim preventivnim programima, izgradnjama ili adaptacijama školskih zgrada i stvaranja uvjeta za rad i funkcioniranje obrazovnog sustava… (www.vpz.hr, www.hrvzz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Share Button