Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. travnja 2023.

Počela gradnja nove tržnice u Orahovici koja će biti završena za 10 mjeseci, vrijednost radova iznosi 630.440,91 eura

Nakon provedenih nabava za izvođenje radova i obavljanje usluge stručnog nadzora građenja te prijave početka građenja, ugovoreni izvođač uveden je u posao na prvom radnom sastanku početkom ovog tjedna što označava početak razdoblja izvođenja radova na izgradnji nove gradske tržnice u Orahovici. Za izvođača je ugovorena tvrtka Građenje Marković d.o.o. iz Grabića, a za obavljanje usluge stručnog nadzora građenja ISG d.o.o. iz Višnjevca.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iz Ugovora o građenju iznosi 630.440,91 eura s rokom završetka radova od 10 mjeseci.

  • Radovi, usluga stručnog nadzora i nabava dijela opreme sufinancirani su od strane Ministarstva regionalnog razvoja i Fondova Europske unije s 530.891,23 eura bespovratnih sredstava iz Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema kroz provođenje projekta Grada Orahovice oznake 09-F-G-0602/22-10. Lokacija građenja zgrade tržnice i parkirališta je u nastavku današnje manipulativne površine sa štandovima „otvorene“ orahovačke tržnice na TOC-u na adresi Trg bana Ivana Mažuranića bb. S obzirom na to da je na dan uvođenja izvođača u posao od strane glavnog nadzornog inženjera utvrđeno da su sve tri strane (investitor, izvođač, stručni nadzor) ispunile svoje obveze proizašle iz Zakon i sklopljenih ugovora, u narednim danima očekuju se na lokaciji gradilišta pripremne aktivnosti za uređenje i organizaciju gradilišta a potom i prvi građevinski radovi – rekao je gradonačelnik Saša Rister. (radioorahovica.hr)
Share Button