Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. travnja 2023.

Održana 5. dionička radionica u sklopu projekta izrade Plana upravljanja Regionalnim parkom Mura-Drava

U Đurđevcu je održana 5. dionička radionica u procesu izrade Plana upravljanja pod šifrom 007 koji obuhvaća područje Regionalnog parka Mura-Drava, kroz provedbu projekta Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000.

Na radionici su sudjelovali članovi radne skupine: predstavnice Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja – Zavod za zaštitu okoliša i prirode, predstavnici vanjskog suradnika i izrađivača plana tvrtke Particip GmbH, djelatnici Javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije, kao i relevantni dionici Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije.

Pozdravnim riječima sudionicima su se obratile Željka Kolar, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije, Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Karla Fabrio Čubrić, predstavnica Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja – Zavod za zaštitu okoliša i prirode.

Tatjana Arnold Sabo i Željka Kolar, ravnateljice Javnih ustanova, sudionicima su predstavile područja upravljanja i evaluaciju stanja područja. Ane Sindik i Đurđica Radovanović, predstavnice tvrtke Particip GmbH, predstavile su dionicima sve što je do sada napravljeno te su započele raspravu o aktivnostima i zonaciji gdje su dionici davali svoje komentare i mogli iste i revidirati. Radionici su nazočile i: pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo, zaštitu okoliša i imovinsko-pravne poslove VPŽ Zorica Hegedušić, direktorica Turističke zajednice VPŽ Martina Jakelić, pročelnica Zavoda za prostorno uređenje Jasna Baranjec – Keserica. (virovitica-nature.hr)

Više fotografija možete vidjeti OVDJE

Share Button