Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. svibnja 2023.

Otvoren je 24. međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, na kojem sudjeluje i izaslanstvo Virovitičko-podravske županije predvođeno županom Igorom Androvićem

Izaslanstvo Virovitičko-podravske županije, u kojem su župan Igor Andrović, njegov zamjenik Marijo Klement, te pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ, te direktor Viroexpa, Bojan Mijok, sudjeluje na 24. međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru jedna je od najvećih takvih manifestacija u BiH, a zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Država Izrael.

Na svečanosti otvorenja između ostaloga je nazočio je i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić, veleposlanica Države Izrael u BiH Galit Peleg, predsjednica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak… Među brojnim hrvatskim izaslanstvima su i hrvatski župani, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić, predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić…

Na mostarskom sajmu predstavlja se više od 800 izlagača iz 30 zemalja, a među njima su i izlagači iz Virovitičko-podravske županije, kao i Međunarodni sajam Viroexpo. U prigodi otvorenja, premijer Vlade RH, Andrej Plenković, koji se susreo i s izaslanstvom Virovitičko-podravske županije, predvođeno županom Igorom Androvićem, je istaknuo.

  • Ovi krupni recentni politički koraci koji su se dogodili formiranjem Vlade Federacije, daju jasan signal i gospodarstvu i svim građanima BiH, svim konstitutivnim narodima i svima drugima, da je pred BiH razdoblje bržeg i intenzivnijeg razvoja. To govorim s punim uvjerenjem kao predsjednik Vlade RH već sedmu godinu, koja je upravo zahvaljujući snažnoj političkoj stabilnosti, u proteklih nekoliko godina realizirala većinu svojih strateških ciljeva.

Mostarski sajam gospodarstva trajat će do 6. svibnja, a predstavljaju se izlagači iz 20-ak zemalja cijeloga svijeta, od kojih su tradicionalno najzastupljeniji oni iz – Hrvatske, Srbije, Italije, Austrije, Kine, Mađarske, Slovačke, Turske. (www.vpz.hr, www.hrt.hr, Fotografije: Melita Ivančić)

Share Button