Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. svibnja 2023.

U Gradskom muzeju Virovitica otvorena izložba Zlatana Vehabovića “Atlas manjeg svijeta”

Pred brojnim zaljubljenicima u likovnu umjetnost, u petak, 5. svibnja u Gradskom muzeju Virovitica otvorena je izložba Zlatana Vehabovića “Atlas manjeg svijeta”. Rad autora predstavila je ravnateljica Gradskog muzeja, a ujedno i autorica postava izložbe Mihaela Kulej.

  • Autor na svojim uljima na platnu, koja su većinom rađena metodom kolaža, predstavlja fundus zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt. Pri tome je sve prožeto njegovom rukom i stilom. Vjerujem da će svi koji su došli na otvorenje ove izložbe, doći još koji puta na nju te da će izložba privući i druge ljubitelje umjetnosti – naglasila je Mihela Kulej.

O svom radu potom je govorio Zlatan Vehabović.

  • U posljednjih desetak godina baveći se slikarstvom pokušavam riješiti neke problem forme i sadržaja u mediju, koji je dosta tradicionalan, anakron, u današnjem vremenu možda i specifičan. Ova izložba je presjek moje protekle tri godine, gdje sam se bavio arhivom i građom, fundusom Muzeja za umjetnost i obrt. Kroz cijeli arhiv sam na jedan krajnje slobodan i ludički način stvarao neke svoje kompozicije, koje su se našle na slikama – rezimirao je slikar Zlatan Vehabović.

Izložbu je u ime gradonačelnika otvorila tajnica Grada Virovitice Maja Kirin.

  • Sve vas pozdravljam u ime gradonačelnika Ivice Kirina i Grada Virovitice. Vjerujem da će ova interesantna izložba privući brojne posjetitelje. Proglašavam ovu izložbu otvorenom – prilikom otvorenja izložbe rekla je Maja Kirin.

Svi zainteresirani izložbu mogu razgledati do 3. lipnja. (www.icv.hr, mš, foto: Mario Šolc)

Share Button