Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. svibnja 2023.

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, klinceze i klinci iz Čarobne šume posjetili su ambulantu Dom zdravlja Virovitičko podravske županije u Špišić Bukovici

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije, u Špišić Bukovici ugostio je djecu iz Dječjeg vrtića Čarobna šuma. Djecu je dopratila ravnateljica vrtića Ana Šantić s odgajateljicama Kristinom i Milenkom.

U ovom posjetu djeca su obišla ambulante u Domu zdravlja kako bi se upoznala s radom medicinskih sestara, a edukaciji su se pridružili i liječnici dr. Goran Kotur i stomatologinja Anđelka Mađerčić. Mališani su prvo posjetili obiteljsku ambulantu gdje im je sestra Snježana Pavić demonstrirala rad medicinskih sestara u ambulanti. Dobrovoljci su pregledali i slušne kanale i snimili rad srca.

Nakon toga u stomatološkoj ambulanti, medicinska sestra Branka Fras im je objasnila važnost oralne higijene, a oni hrabriji sjeli su i na dentalni stolac i pregledali svoje zubiće. Na kraju su obišli i patronažnu službu gdje ih je dočekala patronažna sestra Danijela Suhanek. Tamo su imali priliku vidjeti što sve radi patronažna sestra, kako se skrbi o novorođenčadi, zašto i kako se mjeri krvni tlak te kako pratimo rast i razvoj djece. Cilj ovih posjeta je upoznavanje rada pojedinih službi i zdravstvenih stručnjaka kako bi se kod djece smanjio strah od pregleda i pretraga te kako bi se stekle potrebne zdravstvene navike kod djece predškolskog uzrasta. (www.vpz.hr, Dom zdravlja VPŽ)

Share Button