Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. svibnja 2023.

Fotogalerija: Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, u Domu zdravlja Virovitičko podravske županije, pacijentima se mjerio tlak i šećer u krvi

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, koji se obilježava u spomen na rođendan Florence Nightingale začetnice modernog sestrinstva, Dom zdravlja Virovitičko podravske županije obilježio ga je akcijom mjerenja tlaka i šećera u krvi, te edukacijom pacijenata. Akcija se održala u prostorijama Doma zdravlja u Virovitici. I ovom prilikom medicinske sestre su savjetovale pacijente o zdravom načinu života, važnosti pridržavanja prepisane terapije i pravilne prehrane.

  • Bez sestara njega bolesnih i zaštita zdravih građana je neprovediva, one su dio zdravstvenog tima. Medicinske sestre su promotori zdravlja, zaštitnici i zagovornici interesa pacijenata, savjetnici i edukatori. Hvala svim medicinskim sestrama i tehničarima na njihovom zalaganju, trudu, strpljenju i predanom radu – naglasio je dr. Ivica Fotez ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr, Dom zdravlja VPŽ)
Share Button