Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. svibnja 2023.

WorldSkills Croatia 2023: Sara Malek je prvakinja Hrvatske u slastičarstvu, Tia-Ann Filipović 4. u frizerstvu, dok je Domagoj Topolovčan 7., a Franjo Jaković 8. u šumarstvu, odnosno stolarstvu

Na Zagrebačkom velesajmu, više od 400 najboljih učenika strukovnih škola, natjecalo se u 49 različitih strukovnih disciplina na WorldSkills Croatia 2023. Među njima bilo je i četvero učenika s područja Virovitičko-podravske županije.

Sara Malek, iz Strukovne škole Virovitica, je uz mentoricu Melitu Balenović postala prvakinja Hrvatske u kategoriji “slastičarstvo”. Učenica Industrijsko-obrtničke škole Virovitica, Tia-Ann Filipović je u kategoriji „frizerstvo“ osvojila 4. mjestu u Hrvatskoj. Istodobno, učenike Tehničke škole Virovitica, Domagoj Topolovčan bio je sedmi u kategoriji “šumarstvo”, a Franjo Jaković iz Industrijsko-obrtničke škole Slatina, zauzeo je 8. mjesto u kategoriji “stolarstvo“.

Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023 je najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe, a organizirala ga je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. (www.vpz.hr)

Share Button