Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

22. svibnja 2023.

Iz Preloga s AGRO ARCE“, inovatori iz Industrijsko-obrtničke škole Virovitica, uz stručnog učitelja Zorana Kozjaka, vratili su se s četiri brončane plakete

Industrijsko-obrtnička škola Virovitica sudjelovala je u Prelogu na 14. međunarodnom sajmu inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji „AGRO ARCA“ i od kud se vratila s odličnim vijestima. Inovatori Industrijsko-obrtničke škole Virovitica predstavili su svoje već prije nagrađivane radove: Samonatapajući stalak za cvijeće; Lijevak-dozator; Unikatni samonatapajući cvjetnjak; Automatiziranu alatka za usitnjavanje voća. Škola se po prvi puta predstavila na manifestaciji posvećenoj području poljoprivrede. Sve inovacije osvojile su brončane plakete. Ovaj izvrstan rezultat škola je osvojila pod vodstvom, stručnog učitelja, Zorana Kozjaka.

Ova manifestacija održana je u organizaciji Hrvatske zajednice inovatora, a u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstvom znanosti i obrazovanja… Na izložbi se predstavilo 84 inovacija s ukupno 60 inovatora iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, BiH, Sjeverne Makedonije, Poljske, Irana. (Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak i Industrijsko-obrtnička škola Virovitica)

 

 

Share Button