Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

17. lipnja 2023.

Prva hrvatska zlatna medalja u povijesti ženskog hrvanja: Slatinčanka Veronika Vilk je juniorska prvakinja Europe

Ne pamti se dominacija jedna hrvačice kao Slatinčanke, Veronike Vilk na ovogodišnjem Prvenstvu Europe za juniorke, koje se održava u Tirani. Veronika je u finalu „tuširavši“ u drugoj rundi Elif Kurt iz Turske, slavila 3:1. Do finala je lakoćom nanizala tri pobjede. Naime, Veronika je “pomela” konkurentice u glavnom albanskom gradu. Sve četiri je svladala klasičnim tušem. Prvo je Veronika svladala Litavku Luku Stanelyte 3:0, zatim Mađaricu Alexandru Kitti Kollar 4:0 u četvrtfinalu. U poluzavršnici je tuširala i Srbijanku Evelin Ujhelji 5-0, da bi tušem okončala i finale nadjačavši Turkinju Elif Sevval Kurt.

  • Sjajan je osjećaj stajati na vrhu, pogotovo što sam se borila pred dupkom ispunjenom dvoranom. Što se finala tiče, čim sam ušla u borbu primijetila sam da je Turkinja bila malo nauljena, što je jasno protivno propisima. To sam odmah javila treneru, no svemu tomu unatoč uspjela sam je nadmudriti, na kraju i tuširati za europsko zlato – rekla je Veronika Vilk za Sportske novosti.

Oduševljen je bio i njezin trener Nenad Žugaj.

  • Dominirala je cijelo natjecanje, pobijedila je sve tušem, a ovo je nadmetanje još značajnije, samim time i uspjeh veći jer su se vratile Ruskinje i Bjeloruskinje. Ovo je stvarno čudesno lijepo – iz Tirane će trener prvakinje Europe.

Ovo je prva zlatna medalja u povijesti Hrvatske za žensko hrvanje. Trener Veronike Vilk bio je Nenad Žugaj, a u Hrvatskom hrvačkom savezu, uputili su čestitke, kako Veroniki i njenoj obitelji tako i Hrvačkom klubu Slatina i trenerima u Hrvačkom klubu Koprivnica… (www.vpz.hr, hhs.hr, sportske.jutarnji.hr, Fotografije: Hrvatski hrvački savez)

Share Button