Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. lipnja 2023.

U organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza u pet škola na području Virovitičko-podravske županije počela treća sezona Sportskih praznika

Treću godinu uzastopce Hrvatski školski sportski savez, uz podršku Ministarstva turizma i sporta, tijekom ljetnih praznika organizira projekt “Sportskih praznika”. Cilj projekta je uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti, a sudjelovanje u programu, koji bi se provodio pod stručnim vodstvom kineziologa, omogućit će učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme i nakon završetka redovite nastave.

Program je u potpunosti besplatan za sve učenike. Svaki od njih, koji pristupi programu, dobiti će majicu i diplomu po završetku turnusa, a svakog dana za učenike je organiziran obrok i voda. Ovogodišnji Sportski praznici počeli su ovaj tjedan u pet škola na području Virovitičko-podravske županije: Osnovnoj školi Petra Preradovića u Pitomači, Osnovnoj školi “Vladimir Nazor” u Virovitici, Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini, Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Orahovici i Tehničkoj školi u Virovitici.

Sportski praznici organizirani su u tjednim turnusima od ponedjeljka do petka od 9.00 do 12.00 sati. Posljednji turnus će početi 17. srpnja. Prijave su u tijeku. Svi sudionici moraju izraditi iskaznicu Hrvatskog školskog sportskog saveza te se prijaviti putem aplikacije na internetu. Učenici od prvog do sedmog razreda osnovnih škola prijavljuju se za najbližu osnovnu školu, a učenici osmih razreda i srednjoškolci prijavljuju se u Tehničku školu u Viroviticu. (www.icv.hr, Školski sportski savez VPŽ, foto: Školski sportski savez VPŽ)

Share Button