Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. lipnja 2023.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić posjetili Vatrogasni kamp u Fažani

Od ljeta 1995. godine, Hrvatska vatrogasna zajednica otpočela je s organiziranjem Kampa vatrogasne mladeži, a od 1998. on se nalazi i u Fažani. Tijekom sezone, ovdje boravi više od 1.000 pripadnika vatrogasne mladeži, a u Fažani se nalaze i bungalovi u koje dolaze pripadnici iz Virovitičko-podravske županije. Ovdje se svake godine, putem primijenjene nastave svladava vatrogasni i ekološki program, prva pomoć, a kamp obuhvaćao i rekreacijsko-športski, te kulturni sadržaj.

Vatrogasni kamp u Fažani, obišao je virovitičko-podravski župan, Igor Andrović. Bila je tu i županicu Požeško-slavonske županije, Antonija Jozić, kao i glavni vatrogasni zapovjednik HVZ-a Slavko Tucaković. Virovitičko-podravska županija, renovirala je bungalove u kojima će ljetovati mladež s područja Virovitičko-podravske županije, nabavila je krevete na kat, nove jastuke, madrace, kako bi vatrogasna mladež s područja VPŽ imala idealne uvjete za boravak u Fažani. Ovi bungalovi se dijele s Brodsko-posavskom županijom, po smjenama. Vatrogasna mladež je u Fažani tjedan dana nakon završetka školske godine, sve do zadnjeg tjedna prije početka školske godine.

Vatrogasni kamp u Fažani, dostupan je i izvan sezone, ali isključivo za članove vatrogasnih društava ili pripadnike vatrogasnih postrojbi. Uz župana Igora Androvića, Vatrogasni kamp u Fažani, obišao je i zamjenik župana, ujedno načelnik Stožera civilne zaštite VPŽ Marijo Klement, zapovjednica Vatrogasne zajednice VPŽ Mateja Fras Venus, zapovjednik VZ Požeško-slavonske županije Marko Ašenbrener, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac… (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Dumenčić)

 

Share Button