Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. srpnja 2023.

Potpisan ugovor o izradi Programske strategije Edukativnog centra u sklopu projekta Uređenja Turističko rekreativnog centra „Jezero-Hercegovac-Ružica grad“

Uz nazočnost virovitičko-podravskog župana, ujedno predsjednika Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Igora Androvića i Rikarda Bakana, prodekana za razvoj Veleučilišta u Virovitici, Martina Jakelić, direktorica TZ VPŽ i Dejan Tubić, dekan Veleučilišta u Virovitici, u Maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije, potpisali su ugovor o izradi Programske strategije Edukativnog centra u sklopu projekta Uređenja Turističko rekreativnog centra „Jezero-Hercegovac-Ružica grad“.

Naime, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, u okviru realizacije projekta Uređenje Turističko-rekreacijskog centra “Jezero-Hercegovac-Ružica grad”, zadužena je i za provedbu aktivnosti – izrade Programske strategije Edukativnog centra. Nakon provedenog postupka nabave, kao ponuditelj s najpovoljnijom ponudom izabrano je Veleučilište u Virovitici. Vrijednost ugovora iznosi 9.821.49 eura.

Direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, Martina Jakelić je istaknula.

  • I do sada se, u našim zajedničkim projektima, Veleučilište u Virovitici, pokazalo kao siguran partner, kvalitetan u izradi strateških dokumenata, jer da bi programske strategije bile jasno i precizno definirane, one ne smiju biti plod stihije već definirane stručno i vođene kroz edukacijske procese. Upravo za navedeno, Veleučilište u Virovitici se, u našoj dosadašnjoj suradnji pokazalo kao siguran partner.

Dekan Veleučilišta u Virovitici, Dejan Tubić je kazao.

  • Veleučilište u Virovitici će za potrebe edukativnog centra u sklopu projekta TRC Jezero-Hercegovac-Ružica izraditi program rada i definirati koja će biti njegova djelatnost ili djelatnosti i koje će se aktivnosti odvijati u centru. Pritom ćemo definirati jasne programe po kojima će se te aktivnosti provoditi, ujedno će se time definirati i zanimanja koja će biti potrebna/zastupljena u budućem centru. S obzirom na to da je ovo projekt koji u svom imenu ima turističku i rekreativnu komponentu, a u prijavi projekta nazvan je i edukativni, ideja je da se edukativne odnosno turističke i rekreacijske aktivnosti naslanjaju na prirodu.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović je naglasio.

  • Uređenje turističko-rekreacijskog centra „Jezero-Hercegovac-Ružica grad“ je najveći projekt koji se provodi na području Virovitičko-podravske županije. On će biti kruna velikih i značajnih projekata uz koje se promijenila turistička slika naše županije, zbog čega smo poželjna turistička destinacija ovog dijela Hrvatske, kao što su – Geo info centar u Voćinu, Dravska priča u Noskovcima, Dvorac Janković u Suhopolju, Dvorac Pejačević u Virovitici, Kurija Kapela Dvor, Centar za posjetitelje Križnica, EPI centar Sekvoja u Slatini, rodna kuća Petra Preradovića u Grabrovnici, TIC Klopotec… No tu su i budući projekti koji se provode ili očekujemo da će se provoditi, kao što su Centar za kulturu zdravlja u Cabuni i „Drava kao nadahnuću“… Virovitičko-podravska županija, daje i ubuduće će davati podršku takvim projektima, kao i naše institucije, VIDRA, Turistička zajednica VPŽ, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, jer svi ovi projekti, kroz svoje kvalitetne programe i sadržaje, uz kvalitetne ljude, pokazuju svoju samoodrživost, time doprinoseći kvalitetnijim turističkim sadržajem, a onima koji se bave turizmom, sigurniju budućnost.

Projekt, uređenje Turističko-rekreacijskog centra „Jezero-Hercegovac-Ružica grad“ je rezultat partnerstva više javnih institucija: Grad Orahovica je nositelj, a partneri su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica grada Orahovice. Ukupna vrijednost projekta je 81.058.046,24 kuna. Projekt od samog početka ima svu potporu Virovitičko-podravske županije koja ga je i uvrstila na listu strateških projekata za financiranje iz Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem, dok je županijska razvojna agencija – VIDRA, s iskusnim timom za sve faze upravljanja ovako složenim projektima, cijelo vrijeme bila tehnička i stručnu pomoć u vidu pisanja projekta, razrade aktivnosti i proračuna. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button