Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. srpnja 2023.

Bojan Mijok pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ: U ponedjeljak se može očekivati proglašenje prirodne nepogode zbog tuče i olujnog nevremena

Područje grada Virovitice, a i područje još nekih jedinica lokalne samouprave, u četvrtak 13. srpnja, pogodilo je snažno nevrijeme praćeno intenzivnom tučom, snažnom kišom i vjetrom. Nevrijeme je rušilo krovove i drveća, uništavalo plastenike, čupalo voćnjake, stvorivši velike štete i na gospodarskim objektima i poljoprivrednim kulturama. Uslijed toga, Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Grada Virovitice, izašlo je na teren i utvrdilo da postoji velika materijalna šteta na poljoprivrednim kulturama, trajnim nasadima, pčelinjim zajednicama te gospodarskim objektima za poljoprivredu i plastenicima. Temeljem toga, upućen je zahtjev virovitičko-podravskom županu Igoru Androviću za proglašenje prirodne nepogode uzrokovane tučom na području grada Virovitice.

  • Povjerenstva su u petak bila na terenu, a proglašenje prirodne nepogode može se očekivati u ponedjeljak, jer očekujemo da nam još nekoliko jedinica lokalne samouprave, gdje je bila tuča i olujno nevrijeme, dostave Zahtjev za proglašenje. Inače, Virovitičko-podravska županija je kontaktirala Ministarstvo poljoprivrede, koje smo obavijestili o razmjerima štete i oni su obećali žurno reagirati – naglasio je pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok. (www.vpz.hr, virovitica.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)
Share Button