Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. srpnja 2023.

DVD Gornji Draganec osvojio 15. vatrogasno natjecanje sa starom ručnom špricom s konjskom zapregom u Velikoj Črešnjevici

Na vatrogasnom igralištu u Velikoj Črešnjevici održano je tradicionalno 15. vatrogasno natjecanje sa starom ručnom špricom s konjskom zapregom u organizaciji DVD-a Velika Črešnjevica i općine Pitomača. Između ostalih, na ovogodišnjem natjecanju nazočili su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, njegov zamjenik Marin Aragović…

  • Natječu se ekipe iz tri županije što daje veliki značaj ovom natjecanju, ovoj manifestaciji, ali isto tako i ovom druženju. Na ovaj način promičete vatrogastvo, ali promičete i druženje između vas vatrogasaca. Ovdje je prošli vikend bilo natjecanje djece i mladeži, a sada ovo natjecanje seniora i to je ono što dobrovoljna vatrogasna društva, osim u onim nemilim trenutcima gašenja požara, rade – okupljaju ljude. Zahvaljujem svim vatrogaskinjama i vatrogascima što svoj život stavljate u drugi plan kada je drugima najteže, a to se vidi i ovih dana po cijeloj Slavoniji kada je bilo ovo olujno nevrijeme gdje ste vi vatrogasci opet pokazali da ste prvi u pomoći. Na tome vam čestitam, a i čestitam vam na svim vašim uspjesima – rekao je župan Andrović.

Na natjecanju je sudjelovalo 16 ekipa, kako iz Virovitičko-podravske tako i iz Koprivničko-križevačke, ali i Bjelovarsko-bilogorske županije, a to su: DVD Velika Črešnjevica (muška i ženska ekipa), DVD Stari Gradac, DVD Dinjevac, DVD Turnašica, DVD Sedlarica, DVD Kladare, DVD Vukosavljevica, DVD Otrovanec (muška I. i II. ekipa), DVD Pitomača, DVD Starogradački Marof, DVD Virje, VZO Kalinovac (ženska ekipa) te DVD Gornji Draganec (muška I. i II. te ženska ekipa).

  • Održali smo još jedno 15. tradicionalno natjecanje sa starom ručnom vatrogasnom špricom s konjskom zapregom. Vježba koju su izvodili se sastojala od nekoliko segmenata, a kreću s mokrom vježbom odnosno sa starom ručnom špricom, zatim su morali upaliti alarm, stjerati loptu preko ljestvi i srušiti bočice, uslijedilo je ispijanje gemišta i na kraju bodovala se i kilaža članova ekipe. Ove godine odazvalo se više ekipa nego inače što nas iznimno veseli jer prvotni cilj ovog natjecanja da se pokaže kako se prije 50 godina gasio požar, ali isto tako došli smo ovdje kako bi se zabavili – rekao je Mario Rengel, zapovjednik DVD-a Velika Črešnjevica.

Sa starom ručnom špricom s konjskom zapregom najbolje se snašla prva ekipa DVD-a Gornji Draganec iz Bjelovarsko-bilogorske županije koja je osvojila prvo mjesto, drugo mjesto pripalo je DVD-u Virje, dok je na trećem mjestu DVD Sedlarica.

Uz 13 muških ekipa, na natjecanju su sudjelovale i tri ženske ekipe, a najbolja je ponovno bila ekipa DVD-a Gornji Draganec koja je osvojila prvo mjesto, drugo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Velika Črešnjevica, dok je treće mjesto pripalo ekipi VZO Kalinovac.

Na kraju natjecanja, izvan konkurencije, nastupila je „Liderska ekipa“ Virovitičko-podravske županije koju su činili virovitičko-podravski župan Igor Andrović, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i njegov zamjenik Marin Aragović, predsjednik vatrogasne zajednice VPŽ i DVD-a Velika Črešnjevica Željko Palković, zapovjednik vatrogasne zajednice općine Pitomača Zdravko Fras, te predsjednik VZ Bjelovarsko-bilogorske Silvestar Štefović i zapovjednik Josip Heger. Na kraju „Liderska ekipa“ svim sudionicima te pobjednicima dodijelila je zahvalnice i pehare. (www.icv.hr, ib; foto: Iva Barčan)

Share Button