Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

09. kolovoza 2023.

Povijesni vodostaj kod Vrbovke: U srijedu u 20.00 sati, iznosio je 693, pet centimetara više nego ikad u povijesti i sedam do izvanrednog stanja

U središnjem Dnevniku HRT-a gostovao je Željko Kovačević direktor VGO-a Osijek Hrvatskih voda.

Vrh vodenog vala prolazi Virovitičko-podravskom županijom. Bilo je informacija da je kod Vaške popustio nasip.

  • To nije točno. Svjedočimo stogodišnjim vodostajima i nasipi su pod velikim opterećenjem i normalno je da pod pritiskom dolazi do procjeđivanja. Sve je to, zajedno sa Stožerom civilne zaštite VPŽ, kontrolirano, pratimo. Sve su službe na terenu – izjavio je za Dnevnik HTV-a Željko Kovačević direktor VGO-a Osijek Hrvatskih voda.

Zahvalio je svima koji sudjeluju u akcijama. Potvrdio je da je već premašen povijesni maksimum na vodomjeru Vrbovka, a očekuje se da će voda još porasti na 700 cm. Vrh vodnog vala trebao bi tamo doći u četvrtak ujutro. Inače, u srijedu u 20.00 sati, on je iznosio 693, pet centimetara više nego ikad zabilježeno u povijesti i sedam do izvanrednog stanja.

  • Vodni val nije prošao, on je na vrhu. Slijedi stagnacija od oko 24 sata, a zatim opadanje. Nasipi će biti pod opterećenjem iduća tri do četiri dana. Mi smo spremni – zaključio je Kovačević. Ponovio je kako “nema brige zbog puknuća nasipa”. (hrt.hr)
Share Button