Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. kolovoza 2023.

Ministarstvo poljoprivrede: Objavljen javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetnicima koji prerađuju drvo i proizvode namještaj

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je drugi javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja za 2023., vrijedan 2,1 milijuna eura.

Dodjeljivat će se bespovratna namjenska sredstva potpora male vrijednosti za ulaganje u proizvodnu tehnologiju i postrojenja, proizvodno-poslovni objekt, informacijsku i komunikacijsku tehnologiju i promotivne aktivnosti. Intenzitet potpore je 70 posto od ukupno prihvatljivog troška. Najviši iznos po korisniku je sto tisuća eura za ulaganje u proizvodnu tehnologiju i postrojenja te proizvodno-poslovni objekt, za ulaganje u informacijsku i komunikacijsku tehnologiju 30.000 eura te 50.000 eura za promotivne aktivnosti.

Gornja granica potpore male vrijednosti koja se dodjeljuje jednom poduzetniku ne smije prelaziti 200.000 eura u tekućoj te tijekom prethodne dvije fiskalne godine.
Rok za podnošenje prijave počinje teći 21. kolovoza u 10.00 sati i traje do 4. rujna u 10.00 sati, navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede. (hrt.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Share Button