Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. kolovoza 2023.

Učenički dom Virovitica dobio novu unutarnju stolariju: Od nove školske godine suvremeniji i bolji uvjeti za rad i boravak učenika

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru projekata iz Programa ulaganja u zajednicu. S područja Virovitičko-podravske županije odobreno je osam projekata u ukupnoj vrijednosti od 132.722,81 eura među kojima je i prijavljeni projekt Učeničkog doma Virovitica, a riječ je o obnovi zgrade Učeničkog doma, odnosno zamjeni unutarnje stolarije.

Projekt zamjene dotrajale drvene stolarije na dnevnim boravcima učenika te dotrajale željezne stolarije na blagovaonici Učeničkog doma, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinanciralo je u iznosu od 19.908,42 eura, dok je preostalih 12.529,64 eura osigurao i sufinancirao osnivač, Virovitičko-podravska županija.

Ovim projektom materijalni uvjeti stanovanja i boravka učenika u Domu podignuti su na višu razinu, tako će od ove školske godine zajednički prostori biti suvremeniji, toplinski i zvučno izoliraniji s više prirodnog svjetla za rad, učenje, izvođenje slobodnih aktivnosti i kvalitetno provođenje slobodnoga vremena. (Učenički dom Virovitica)

Share Button