Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. rujna 2023.

Povodom Dana VPŽ, u Orahovici je odigran 1. Memorijalni rukometni turnir “Tomislav Prebeg”, titula pripala Slatini

U Orahovici, u školskoj sportskoj dvorani, u organizaciji Rukometnog kluba Orahovica odigran je 1. Memorijalni turnir u čast dugogodišnjem rukometnom igraču i treneru Tomislavu Prebegu. Natjecali su se: Nexe, Viro Virovitica, Slatina i Orahovica.

Na turniru, koji je otvorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović, između ostalih, nazočili su – gradonačelnik grada Orahovice Saša Rister, predsjednik županijskog rukometnog saveza Antun Blažević, predsjednik zajednice športskih udruga grada Orahovice Antun Grabovac…

Na samom početku nazočnima se obratio predsjednik RK Orahovica Samir Šahinović zahvalivši se posjetiteljima na dolasku te istaknuo neka trenutno najbolja ekipa pobjedi. Nastavio je s rezultatima i uspjesima koje je Tomislav Prebeg donio RK Orahovici, zahvalio mu na svemu te zaključio:

  • Ovo nije samo turnir, ovo je sjećanje i odavanje počasti jednom sjajnom treneru i nadasve velikom čovjeku koji je zadužio generacije rukometaša u sva tri kluba naše županije.

Sve je prisutne pozdravio je predsjednik Županijskog rukometnog saveza Antun Blažević zahvalivši RK Orahovici što je organizirao ovaj turnir za Tomislava Prebega.

Orahovački gradonačelnik Saša Rister, također je pozdravivši sve prisutne zahvalio na organiziranju ovog memorijalnog turnira u čast jednog sportaša, jednog čovjeka koji je zadužio ne samo Orahovicu, nego cijelu našu županiju.

  • Zahvaljujem vam na organizaciji ovog turnira i vjerujem da će postati tradicionalan. Iskoristit ću ovu priliku i čestitati RK Orahovica na godišnjoj nagradi Virovitičko-podravske županije za promociju sporta i rukometa za 50 godina rukometa u Orahovici i vjerujem da će rukomet u našem gradu nastaviti ovim stopama – zaključio je Rister.

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović izrazio je zadovoljstvo što može pozdraviti sve prisutne na 1. Memorijalnom turniru za ovog velikog čovjeka i velikog trenera.

  • Virovitičko-podravska županija ima veliku tradiciju u rukometu i u Slatini i u Orahovici i u Virovitici kao i u Pitomači. A upravo dio te tradicije, dio tog sporta, dio rukometa bio je Tomislav Prebeg koji je sa svojim znanjima i vještinama bio trener svim tim klubovima i postizao velike uspjehe – rekao je župan te istaknuo kako mu je drago da će ovaj turnir biti putujući i da će se održavati i u Slatini i Virovitici. Poželio je sreću svim natjecateljima te s velikom čašću otvorio turnir.

Nakon cijelog poslijepodnevnog igranja dobrog rukometa u Orahovici, pobjedu je odnijela ekipa RK Slatine.

  • Rezultati polufinalnih utakmica:

Orahovica – Nexe II. 21:26, Slatina – Viro Virovitica 26:16.

  • Utakmica za treće mjesto:

Orahovica – Viro Virovitica 12:26.

  • Finale:

Slatina – Nexe II. 27:19. (radioorahovica.hr)

Više fotografija možete vidjeti OVDJE

Share Button