Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. rujna 2023.

Padaju rekordi, jer svi žele spavati u dvorcu: U kolovozu je u Dvorcu Janković Suhopolje zabilježeno 622 noćenja, od početka godine bilo ih je 3.266, 46 posto više nego lani

Sjajni statistički podaci za Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju. U kolovozu je bilo uknjiženo 622 noćenja ili 36 posto više nego u kolovozu 2022.. A na godišnjoj razini rezultati su još bolji. Tako je od siječnja do kolovoza, zabilježeno 3.266 noćenja, 46 posto više nego za prvih osam mjeseci 2022., čime su se „opasno približili“ rušenju prošlogodišnjeg rekorda. Tada je u prvih 12 mjeseci bilo 3.874 noćenja i za očekivati je da će prošlogodišnji najbolji rezultat biti srušen već u rujnu.

  • Domaći gosti su u većini. Bilo ih je 1.770, ali i stranih posjetitelja je sve više. Bilježimo ih 1.496 ili 41.61 posto – kazao nam je Marko Blažević, voditelj Centra za posjetitelje Dvorac Janković Suhopolje.

Blažević ističe kako se i „rujan odlično puni“, a u budućnosti se očekuju još bolji rezultati jer tada će ovaj dvorac, kojeg je od urušavanja spasila Virovitičko-podravska županija, obnovivši ga europskim sredstvima, dobiti neke nove sadržaje. U podrumskom dijelu glavne zgrade uređuje se postojeći prostor u multifunkcionalnu dvoranu i vinoteku, te spojni hodnik s pripadajućim sanitarijama. Istodobno u podrumskom dijelu istočnog krila uređuje se recepcija wellnessa i multifunkcionalne dvorane, zajedničke sanitarije s pripadajućim sadržajima, bazenom…

  • Dvorac Janković danas ima 30 dvokrevetnih soba, posjetiteljski i business centar te caffe bar, a turisti u njemu, između ostalog, vole osjetiti atmosferu u kojoj zaista spavaju u pravom dvorcu poput grofa. Pritom, mogu naučiti o povijesti ovog dijela Virovitičko-podravske županije, uživati u gastro ponudi i istražiti okolicu – dodao je Blažević.

Za Dvorac u Suhopolju se doista može reći da je hit destinacija ovog dijela Virovitičko-podravske županije, ali i ovog dijela Hrvatske. Centar je mjesto održavanja brojnih manifestacija i predstavlja središnje mjesto društvenog života općine Suhopolje. (www.vpz.hr, Fotografije/Ilustracija: Kristijan Toplak)

 

Share Button