Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. rujna 2023.

Projekt – Izrada prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska, ušao je finale za „Najbolji županijski EU projekt“ u kategoriji „Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici“


U finale izbora za „Najbolji županijski EU projekt“ koji četvrtu godinu zaredom, internetski portal župan.hr, provodi u suradnji s Hanza Medijom, Hrvatskom zajednicom županija i Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova ušao je 41 projekt. Za titulu najboljega natječu se u četiri kategorije, a svog pobjednika birat će i građani preko posebne platforme koju ćemo otvoriti nakon što predstavimo sve projekte.

Među 41 odabranih, ušao je i projekt Virovitičko-podravske županije – Izrada prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska. Projekt je prijavljen u izbor za najbolji EU projekt u kategoriji „Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici“. Nositelj projekta je bila Virovitičko-podravska županija, a nastao je u suradnji s VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.
Kroz izradu Prometnog master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska ciljalo se je na postizanje učinkovitog i održivog prometnog sustava koji će odgovarati potrebama gospodarstva i stanovnika na prostoru funkcionalne regije Istočna Hrvatska. Odnosno, master plan je osnova za daljnji razvoj prometa na području pet slavonskih županija, detaljno donoseći stanje u svim vrstama prometa te rješenja za njihovu aktualnu problematiku te predstavlja strateški dokument iz kojeg će proizlaziti mogućnosti za financiranje svih prometnih projekata. Usklađen je sa Strategijom prometnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje do 2030. godine i ostalim krovnim dokumentima u području prometa u Republici Hrvatskoj, a i na razini Europske unije.

Projekt se provodio na području pet slavonskih županija – Virovitičko-podravske županije, koja je ujedno bila i nositelj projekta te Osječko-baranjske županije, Požeško-slavonske županije, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije, koje su bile partneri projekta.
Provedba je počela u rujnu 2018. godine, a završila početkom 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta bila je 6.618.000 kuna, a iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 4.628.224,23 kune. (www.vpz.hr, www.zupan.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Više o ovome možete vidjeti OVDJE

Share Button