Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. rujna 2023.

U Slatini i Virovitičko-podravskoj županiji „rastu svjetski prvaci“: Eva Gal je svjetska juniorka prvakinja u TaeKwon-dou


U Slatini i Virovitičko-podravskoj županiji „rastu svjetski prvaci“. Trenutno su dvije, aktualne. Veronika Vilk u hrvanju i Eva Gal, juniorska je prvakinju svijeta u TaeKwon-dou. U Tampereu, Eva je „pomela konkurenciju“, protivnice su “padale kao rukom odnesene”. Za samo sat vremena, nanizala je Ukrajinku Lilianu Kalinov, potom Argentinu Jazmin Samaniego Racca i onda u finalu, onako kao od šale – Španjolku Danielu Jurado Picon. Cura nije imala šanse, nikakve. Ovakva dominacija u ovom sportu još nije viđena. Eva je danas dvostruka svjetska prvakinja, u kickboxu i sada Taekwon-dou.

Kasnije, dok je svirala himna, dok je oko vrata bila najsjajnija kolajna, a oko ramena hrvatska zastava, dok se s razglasa čula Lijepa naša, zatitrala su srca u TKD Slatina. Posebno ponosan na ovaj uspjeh je njen trener i otac – Stjepan Gal – čovjek koji stvara svjetske prvake. Eva Gal, u Slatinu se vraća u ponedjeljak… Vjerujemo da se prema još jedan doček za svjetsku prvakinju… (www.vpz.hr, TKD Slatina)

 

Share Button