Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. rujna 2023.

Postani majstor: U Područnoj obrtničkoj komori VPŽ, do 22. rujna, u tijeku su prijave za polaganje majstorskih ispita u jesenskom roku

U Područnoj obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije u tijeku su prijave za polaganje majstorskih ispita u jesenskom roku. Uz to što je kruna svake obrtničke struke, majstorska diploma je često uvjet za otvaranje određenih obrta, a naknadno se može zatražiti i izdavanje licencije za primanje naučnika na stručnu praksu.

  • U našoj Komori se može polagati majstorski ispit u čak tridesetak različitih zanimanja. U posljednjih nekoliko ispitnih rokova najčešći su bili kandidati za zanimanja instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, kuhar, frizer te automehaničar. U tijeku su prijave koje traju do 22. rujna, zatim slijede predavanja kao korisna priprema za praktične i pismene ispite, a koji će se održati tijekom studenoga – istaknuli su iz HOK Područne obrtničke komore VPŽ.

Osim toga, još ovaj tjedan se možete prijaviti i za razne ispite o stručnoj osposobljenosti u petnaestak zanimanja, poput keramičara, masera, poslužitelja jela i pića, podopolagača, a ispiti će se održati tijekom listopada.

Za sve informacije oko polaganja ispita, zainteresirani se mogu javiti u Obrtničku komoru Virovitičko-podravske županije, Pavla Radića 3, Virovitica, na telefon 033/725-493 ili putem web-stranice. (www.icv.hr, HOK POK VPŽ, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Share Button