Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. rujna 2023.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost: Na području Špišić Bukovice, Rogovca, Bušetine, Okrugljače i Vukosavljevice – posadit će se 530 stabala

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Općini Špišić Bukovica odobrio je projekt prijavljen na provedbu mjera prilagodbe definiranih Programom ublažavanja, prilagodbe klimatskim promjenama i zaštite ozonskog sloja te provođenju aktivnosti definiranih Akcijskim planom održivog energetskog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama (SECAP) na području općine Špišić Bukovica.

  • Cilj projekta je posaditi 530 sadnica uz javne prometnice na javne površine na području općine Špišić Bukovica u duljini od 11.000 metara i to u naseljima Špišić Bukovica, Rogovac, Bušetina, Okrugljača i Vukosavljevica – poručuju iz Općine Špišić Bukovica.

Vrijednost projekta je 148.884,64 eura, od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira 80 posto, odnosno 119.107,71 eura, a preostali iznos sufinancirat će se iz Proračuna Općine. Rok provedbe projekta je 30 mjeseci od dana potpisivanja ugovora. (www.icv.hr, Fotografija/Ilustracija: Ivan Bedeković)

Share Button