Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

26. rujna 2023.

U petak 6. listopada u središtu Virovitice, u organizaciji Matice umirovljeničkih udruga VPŽ, obilježit će se Međunarodni dan starijih osoba

U organizaciji Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije, a pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i supokroviteljstvom Grada Virovitice obilježit će se već tradicionalno Međunarodni dan starijih osoba. Riječ je o danu kojeg je 1990. godine proglasila Glavna skupština Ujedinjenih naroda, kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine da se prilagodi potrebama i sposobnostima stanovnika treće životne dobi. Time se žele potaknuti sve sredine da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

Središnja županijska svečanost održat će se u petak, 6. listopada u virovitičkom Gradskom parku kod fontane, s raznovrsnim kulturno-rekreativnim programom, u kojem će pored umirovljenika – rekreativaca nastupiti folkloraši, pjesnici, glazbenici, dok zdravstvena ekipa Doma zdravlja VPŽ organizira mjerenje tlaka i šećera u krvi. Pod olimpijskim geslom „Važno je sudjelovati“ organiziraju se natjecanja umirovljenika (60+) u pet starih, već pomalo zaboravljenih igara – bacanju potkove, bacanju kolutova, nošenju košare na glavi, visećoj kuglani i brzom hodanju. Početak programa je u 10.00 sati. (www.vpz.hr, tm, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

 

Share Button