Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

29. rujna 2023.

Od 1. listopada 2023., do 31. prosinca 2024. godine, redovni studenti će se moći neograničeno voziti HŽ-om po cijeloj RH po cijeni mjesečne karte od 9,95 eura

Na temelju Zaključka Vlade RH od 27. rujna 2023. nastavlja se pilot-projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata kojim se po cijeni mjesečne karte od 9,95 EUR (75 kn) omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza za oko 113.000 redovnih studenata na području Republike Hrvatske. Pilot-projekt nastavlja se provoditi od 1. listopada 2023. do 31. prosinca 2024. godine.

Pilot-projekt koji se provodi od 1. listopada 2022. obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja, u 2. razredu redovnih vlakova na području RH. Realizacija pilot-projekta doprinijet će povećanju mobilnosti studenata, zaustavljanju iseljavanja u urbane sredine i podršci demografskoj revitalizaciji, poboljšanju životnog standarda građana i poticanju korištenja željezničkog prijevoza.

Provedba ovog projekta, uz investicijski ciklus u obnovu željezničke infrastrukture i nabavu novih vlakova koji se sufinanciraju sredstvima iz EU fondova, pozitivno će utjecati na povećanje korištenja, ali i održivost željezničkog prijevoza, čime se doprinosi i smanjenju štetnih utjecaja prometa na okoliš. Više o ovome možete vidjeti OVDJE (www.hzpp.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Share Button