Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

29. rujna 2023.

U središtu Gospića, Lika je ponudila najbolje što ima, na 25. jubilarnoj manifestaciji „Jesen u Lici“, a među 350 izlagača, predstavilo se i njih 20-ak iz Virovitičko-podravske županije kao dio Agroexpa

U središtu Gospića, Lika je ponudila najbolje što ima, na 25. jubilarnoj manifestaciji „Jesen u Lici“. Među 350 izlagača, predstavilo se i njih 20-ak iz Virovitičko-podravske županije koji su dio sajma Agroexpo, koji se ove godine održao na „putujućoj destinaciji“.

  • Ličko-senjska županija je bila „Županija partner“ našeg Viroexpa 2023. godine, a mi smo na ovaj način uzvratili partnerstvo, našim dragim prijateljima iz Like. Virovitičko-podravska županija u potpunosti je financirala smještaj i izlagački prostor našim izlagačima jer je ovo promocija našega kraja, a pritom smo se nastojali zahvaliti izlagačima koji su uz Agroexpo svih ovih godina – kazao je direktor sajma Viroexpo i pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok.

Jesen u Lici održana je uz nazočnost predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića koji je i otvorio ovu manifestaciju, potpredsjednika Vlade RH Tome Medveda, ministrice poljoprivrede Marije Vučković, mnogobrojnih saborskih zastupnika, a HR župane, među kojima je bio i virovitičko-podravski Igor Andrović, predvodio je ličko-senjski župan Ernest Petry. Jesen u Lici posjetila je i delegacija Grada Virovitice koju je predvodio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

U Gospiću su se predstavili pčelari s područja Virovitičko-podravske županije, destilerija MAMM sa svojim, na svjetskoj razini nagrađivanim žesticama. Bilo je tu i prvoklasnog bučinog ulja, kao i Sandra Jadek, najpoznatija slastičarka ovih prostora, srebrna s kulinarske Olimpijade u Stuttgartu. Bili su tu i voćari, a predstavili su se i turistički potencijali Virovitičko-podravske županije.

  • Slavonija i Lika uvijek su bila „jedno srce“, a u središtu Gospića predstavili smo se s proizvodima koji predstavljaju naš zavičaj. Hvala Ličanima na gostoprimstvu i doista smo ponosni što smo svoje proizvode mogli predstaviti u središtu Gospića. Virovitičko-podravska županija je i prijašnjih godina bila sudionica Jeseni u Lici, ali nikada ovako organizirano kao za jubilarno 25. izdanje, kada se naš Agroexpo, po prvi predstavio izvan Virovitice – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Inače, Virovitičko-podravska županija bit će „Županija partner“ na 25. obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije. Izlagačima na ovom sajmu, koji dolaze s područja VPŽ, Virovitičko-podravska županija financirat će njihov nastup na ovoj manifestaciji koja će se od 10. do 12. studenog održavati u Križevcima. Ovaj sajam predstavlja najznačajniju gospodarsku manifestaciju na području Koprivničko-križevačke županije, a nastup Virovitičko-podravske županije i njenih izlagača, predstavljat će nastavak dobre gospodarske suradnje Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije, koja je bila „Županija partner“ na Viroexpu 2022. godine. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button