Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. listopada 2023.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Marin Piletić, uručili su načelniku Voćina, Predragu Filiću, ugovor za gradnju centra za starije osobe

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Marin Piletić, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, uručili su 18. ugovora za izgradnju i opremanje centara za starije osobe, među kojima je i ugovor za izgradnju takvog centra u Voćinu. Ugovor je uručen načelniku Općine Voćin, Predragu Filiću, koji se u ime, nazočnim, obratio i zahvalio Vladi RH i premijeru Andreju Plenkoviću, kao i resornom ministarstvu, na ovom budućem velikom i važnom projektu koji će puno značiti i za Voćin i za Virovitičko-podravsku županiju.

Naime, u Voćinu će se graditi i opremiti Centar za starije osobe, kapaciteta 73 korisnika, vrijednosti 3.981.849,13 eura bespovratnih sredstava za izgradnju i opremanje. Općina Voćin u partnerstvu sa Virovitičko-podravskom županijom i suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA, prijavila ovaj projekt pod nazivom „Centar za starije osobe u Voćinu“ ukupne vrijednosti 3.981.849,13 eura, uz intenzitet potpore od 100 posto. Projekt je prijavljen na Otvoreni poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja i opremanje centara za starije osobe (izvaninstitucijske i institucijske usluge)“ u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026.

Izgradnjom i opremanjem Centra za starije osobe u Voćinu cilj je osigurati dodatne kapacitete za smještaj starijih osoba koje su potpuno funkcionalno ovisne o pomoći druge osobe te osigurati pružanje izvaninstitucijskih usluga u zajednici kako bi se omogućio što duži ostanak starije osobe u svome domu. Više o ovom projektu može se vidjeti OVDJE (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button