Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. listopada 2023.

Ivona Andrašić Presečan iz Bušetine predstavljala Virovitičko-podravsku županiju na 23. izboru za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu

U Svetom Petru u Šumi, održan je izbor za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu 2023. Natjecalo se 17 kandidatkinja iz cijele Hrvatske, a svoje selo, općinu i Virovitičko-podravsku županiju predstavljala je Ivona Andrašić Presečan iz Bušetine, koju je, u Svetom Petru u Šumi, došao podržati i načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler.

Titulu Najuzornije seoske žene osvojila je Marina Šunić iz Rodaljica kod Benkovca u Zadarskoj županiji. Prva pratilja je Gordana Brozović, predstavnica Zagrebačke županije, a titulu druge pratilje ponijela je Nives Skokić iz Vukovarsko-srijemske županije.

Na izboru su prisustvovali i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir, saborski zastupnici, Anton Kliman i Emil Daus, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede i predsjednik žirija Zdravko Tušek, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” Dijana Katica, istarski župan Boris Miletić, načelnik Općine Sv. Petar u Šumi Mario Bratulić…

Uzorne hrvatske seoske žene ovim natjecanjem žele skrenuti medijsku pažnju na dostignuća žena na selu koja do sada nisu bila odgovarajuće promovirana, vrednovana i nagrađivana, ali i obilježiti Svjetski dan seoske žene koji se obilježava 15. listopada. (www.icv.hr, Fotografije: Iva Barčan)

Share Button