Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. listopada 2023.

Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije se predstavio na 21. Europskom tjednu regija i gradova u Bruxellesu

I ove godine Odbor regija Europske unije i Opća uprava za regionalnu politiku Europske komisije, organiziraju manifestaciju #EURegionsWeek, najveće godišnje okupljanje i predstavljanje europskih gradova i regija posvećeno kohezijskoj politici.
Pet slavonskih županija (Slavonija, Baranja i Srijem) ; Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska, Virovitičko-podravska i Požeško-slavonska sudjeluju na #EURegionsWeek 2023. zajedno u okviru konglomerata/radionice Talent attraction and retention: showcasing regional strategies i teme Zadržavanje talenta za regionalni rast.

Partneri na ovoj radionici bili su: Velikopoljsko vojvodstvo (Poljska Kujavsko-pomeransko vojvodstvo (Poljska), Južna Moravska (Češka) i Slavonija, Baranja i Srijem (Hrvatska), a jedna od panelistica bila je Neda Martić, direktorica Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije. Radionica je održana i Kući europskih regija.

  • Oslanjajući se na Europsku godinu vještina, zajedno s regijama Južna Moravska iz Češke, Velikopoljsko vojvodstvo iz Poljske, Kujavsko-pomeransko vojvodstvo iz Poljske predstavili smo temu privlačenja i zadržavanja talenata iz perspektive naših regija i gradova koji su, u kontekstu razvoja posljednjih godina, naravno naglašavajući dobre primjere Slavonije, Baranje i Srijema, a time i Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije. Prezentirali smo rad sa stanarima naših Poduzetničkih inkubatora i poduzetnicima koji to nisu, sa svima koji se samozapošljavaju, te načine kojima kreiramo uvjete kako bi mladi bili motivirani da ostanu i žive na području naše regije, naglašavajući, potpore Vlade RH, ali i Virovitičko-podravske županije – naglasila je Neda Martić.

U sklopu predstavljanja, Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije, predstavio se promotivnim filmom koji se može vidjeti OVDJE

Kroz posljednjih 20 godina ovaj događaj postao je jedinstvena platforma za komunikaciju i networking, a osobito se istaknula u promociji učenja o politikama i razmjeni dobre prakse. Svrha manifestacije jest na jednom mjestu zbližiti političke predstavnike, osobe koje donose odluke, stručnjake i ljude iz prakse koji se bave pitanjem regionalne politike s bankarskim i poslovnim sektorom, organizacijama civilnog društva, znanstvenim ustanovama, EU institucijama i medijima kako bi se raspravili zajednički izazovi s kojima su suočeni europski gradovi i regije te iznjedrila moguća rješenja za daljnji razvoj. Manifestacija služi kao platforma za proširenje mogućnosti provođenja kohezijske politike EU-a i upravljanja financijskim instrumentima EU. Treći je cilj manifestacije olakšati suradnju i umreženost među gradovima i regijama kako bi podijelili svoja dobra iskustva na području regionalnog razvoja. I konačno, EWRC pruža mogućnost rasprave o europskoj kohezijskoj politici sutrašnjice u jednom širem kontekstu obuhvaćajući istraživanje i stavove zemalja izvan Europske unije kao i međunarodnih organizacija. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button