Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. listopada 2023.

Prema podacima Eurostata, Virovitičko-podravska županija imala je u 2020. godini najveći udjel zaposlenih u poljoprivredi u odnosu na ukupan broj zaposlenih

Prema podacima Eurostata, a koje donosi portal župan.hr, Virovitičko-podravska županija imala je u 2020. godini najveći udjel zaposlenih u poljoprivredi u odnosu na ukupan broj zaposlenih. Slijede ju Koprivničko-križevačka, Bjelovarsko-bilogorska, Vukovarsko-srijemska i Požeško-slavonska županija.

U 2020. godini otprilike je 4,5 posto od ukupno zaposlenih u EU-u, odnosno oko 9,4 milijuna ljudi, radilo u sektoru poljoprivrede, šumarstva i ribarstva. Više od polovice, odnosno 4,2% ukupne zaposlenosti, radilo je u poljoprivredi. Sektor poljoprivrede, šumarstva i ribarstva i dalje je značajan izvor zapošljavanja, osobito u istočnim i južnim zemljama EU-a. Kako pokazuje statistika EU, među regijama s više od 16,5 posto zaposlenih u poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu su i četiri hrvatske županije.

Tako je u Virovitičko-podravskoj županiji taj udjel bio 26,5 posto, Koprivničko-križevačkoj 21,8 posto, Bjelovarsko-bilogorskoj 21,6 posto i Vukovarsko-srijemskoj s udjelom od 20,1 posto. Peta županija u redoslijedu je Požeško-slavonska s udjelom od 14,8 posto. S udjelom većim od 10 posto su još dvije slavonske županije – Osječko-baranjska i Brodsko-posavska. (zupan.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Više o ovome možete vidjeti OVDJE

Share Button