Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. listopada 2023.

Potpisan ugovor za nabavu STEM opreme i opremanje ispostave Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske u Virovitičko-podravskoj županiji

Vlatka Šlibar, direktorica tvrtke Model Educa i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, potpisali su ugovor o nabavi STEM opreme za opremanje ispostave Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske, koja se nalazi na području VPŽ. Vrijednost ugovora iznosi 58.988,16 eura, prema njemu, rok za izvršenje opremanja je 15. siječanj 2024. godine. Uz župana Igora Androvića, svečanosti potpisivanja, nazočili su županijske pročelnice, Jasna Abramović (Služba za poslove župana i opće poslove) i Martina Bunić (Upravni odjel za obrazovanje i demografiju).

Nabava i opremanje STEM opreme, dio je to projekta Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske, čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, a partneri u njemu su Virovitičko-podravska županija, Osnovna škola Josipa Kozarca – Josipovac Punitovački, Osnovna škola Josipa Kozarca -Slatina, Osnovna škola Suhopolje, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poduzetnički inkubator BIOS Osijek, Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, Vitensenteret Innlandet Gjovik – Norveška, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split. Ukupna vrijednost projekta je 21.020.771,60 kuna, a Virovitičko-podravskoj županiji i dvjema školama, u Slatini i Suhopolju, pripada 7.552.786,03 kuna. I dok će se u OŠ Josipa Kozarca u Slatini, rekonstruirati i opremiti potkrovlje, u Suhopolju će se suvremeno opremiti učionica. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button