Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. listopada 2023.

“Vrtko“: Pozitivne impresije u Virovitici i porast interesa za sudjelovanjem u projektu i u Suhopolju

Masterplan projekt Europske rukometne federacije (EHF – a) i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS – a), “Rukomet u vrtićima – Vrtko”, kao da je izazvao pravu malu revoluciju u našem sportu. Tome svjedoči i izniman interes klubova, vrtića i gradova diljem Lijepe naše koji su prepoznali vrijednost ovog razvojnog projekta. Virovitica je jedan od šest gradova koji su u prvoj fazi realizacije, potpisali ugovor o provedbi projekta koji je odjeknuo u toj sredini.

Početkom ove godine, “Vrtko“ je stigao u DV Cvrčak Virovitica na opće oduševljenje predškolaca. Do kraja školske godine kroz projekt je prošlo preko 130 djece, a početkom rujna projektu se pridružilo još toliko mališana polaznika DV Cvrčak. To je bio dobar znak da se projekt proširi i na neki drugi vrtić te da zajednički poboljšamo fizičku aktivnost djece, odnosno približimo rukometnu igru djeci od vrtićke dobi pa na dalje.

  • Odlučili smo da je vrijeme da projekt proširimo i na druge vrtiće jer je odaziv, ali i interes djece velik. Odluka je pala na DV Suhopolje koji nas je dočekao raširenih ruku. Ravnateljica Valeria Toth prepoznala je naš rad i s oduševljenjem prihvatila novu aktivnost u vrtiću. To je bio jasan znak da radimo nešto dobro i kvalitetno za našu djecu. Svakako je u planu i dodatno širenje projekta jer je interes stvarno velik – rekao je Ivan Hajmaši, predsjednik ŽRK 1234 Virovitica.

U sklopu DV Suhopolje postoje dvije mješovite skupine djece od 4 do 7 godina što dovodi do još 50 djece koja su korisnici ovog projekta.

  • Izuzetno smo zadovoljni sa suradnjom koju smo ostvarili sa ŽRK 1234 Virovitica. Sva djeca se vesele ovom druženju, jer im ono omogućava nove i drugačije doživljaje u vrtiću. Smatramo ovaj projekt hvalevrijednim, njime se proširuju dječji vidici u smjeru poticanja ljubavi prema sportskim aktivnostima, fairplayu i stvara se navika bavljenja sportom. Tko zna, možda odgajamo buduće vrhunske sportaše – ističe Valeria Toth, ravnateljica DV Suhopolje.

Podršku je pružio i načelnik Općine Suhopolje Goran Doležal.

  • Ovaj projekt donijeti će veliku korist djeci koja polaze naš vrtić jer smatramo da je odlična prilika da se djeca okušaju u sportu i razvijaju u zdravom okruženju. Aktivnosti koje se provode u sklopu projekta izvrstan su način da se djeca počnu baviti sportom, stoga zahvaljujemo HRS-u i ŽRK 1234 Virovitica što su nas uključili u ovaj hvalevrijedan projekt. Veselimo se svakoj budućoj suradnji i ovakvim projektima koji donose bolje sutra za našu djecu, ali i cijelu zajednicu – zaključio je Doležal.

Iz Hrvatskog rukometnog saveza su naglasili kako im je „zadovoljstvo i neopisiva sreća što projekt bilježi ovakve iznimne rezultate te ćemo i dalje nastaviti surađivati s klubovima, gradovima i vrtićima diljem Lijepe naše za dobrobit i bolju budućnost djece i novih rukometnih generacija“. (hrs.hr)

Share Button