Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

22. listopada 2023.

Svečanom smotrom kod Veleučilišta u Virovitici, započelo je obilježavanje 30-tog rođendana Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije

Prošlo je 30 godina, od kada je u Slatini osnovana Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije. U sjećanje na te dane, pripadnici Vatrogasne zajednice VPŽ, počeli su s obilježavanjem tri desetljeća postojanja i djelovanja. Proslava je započela svečanom smotrom vatrogasaca kod Veleučilišta u Virovitici, koju je uz nazočnost saborske zastupnice Vesne Bedeković, predsjednika Skupštine VPŽ Dinka Begovića, zamjenika župana VPŽ Marija Klementa i predsjednika VZ VPŽ Željka Palkovića i zapovjednice VZ VPŽ Mateje Fras Venus, izvršio virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Svečanost je nastavljena ešalonom vatrogasaca i vozila u kojoj je, zbog simbolike “30 godina”, sudjelovalo 30 pripadnika vatrogasnog podmlatka, te isto toliko članova vatrogasne mladeži, te vatrogasaca u svečanim, radnim i interventnim odorama. Sve to pratilo je i 30 različitih vatrogasnih vozila iz voznog parka Vatrogasne zajednice VPŽ od Veleučilišta Virovitica do Župne crkve sv. Roka, gdje je za sve vatrogasce služena svečana sveta misa. (www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button