Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. listopada 2023.

Više se za mobilne ili fiksne proteze neće morati put Zagreba ili kod privatnika, jer u Domu zdravlja VPŽ u Virovitici, zahvati protetike ili proteze, rješavat će se na uputnicu jer je sredstvima Županije otvoren dentalni laboratorij

Više se za mobilne ili fiksne proteze neće morati put Zagreba ili kod privatnika, jer u Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije u Virovitici, zahvati protetike ili proteze i sl., rješavat će se na uputnicu… Uz modernu opremu, u Virovitici je otvoren dentalni laboratorij koji će pacijentima nuditi kvalitetu i brzinu uz osmijeh koji zažele.

Virovitičko-podravska županija, godinama ulaže u stvaranje sve boljih uvjeta za rad zdravstvenih djelatnika, a s ciljem što bolje i kvalitetnije usluge pacijenata koji dolaze s našeg područja. U utorak je, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz svog zamjenika Marija Klementa i u pratnji pročelnice za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb VPŽ Melite Sirovice, obišao prostore novog dentalnog laboratorija Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije u Virovitici, gdje ga je dočekao ravnatelj, dr. Ivica Fotez. On je župana Androvića, upoznao, kako je dosadašnji laboratorij, bio u prostorijama koji su dijeljeni s koncesionarima. Danas je on “samostalan”, a time se povećava obim poslovanja i njegova kvaliteta i brzina.

Virovitičko-podravska županija je za ovu investiciju izdvojila 205 tisuća eura.

  • Zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji i županu Igoru Androviću, uloženo je 205.000 eura županijskih sredstava, za građevinske radove i većim dijelom najsuvremeniju opremu. Sada smo u mogućnosti, sami napraviti svaki rad u stomatologiji, bez angažmana vanjskih suradnika. Od intraoralnog skena, preko 3D printera do glodala, odnosno do savršenog stomatološkog rada. Na ovaj način, proširujemo i suradnju s Fakultetom za dentalnu medicinu iz Osijeka, izdvojenim studijem u Orahovici s kojim do sada smo imali izvanredne rezultate, a u budućnosti ćemo im postati nastavna baza – naglasio je ravnatelj Doma zdravlja VPŽ, dr. Ivica Fotez.

Zbog toga će zahvati trajati kraće i bit će kvalitetniji.

  • Zahvaljujući modernoj tehnologiji, nešto za što nam je nekada trebalo 10-ak dana, danas ćemo odrađivati za dva – tri dana. Više se za mobilne ili fiksne proteze neće morati put Zagreba ili kod privatnika, jer u Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije u Virovitici, zahvati protetike ili proteze i sl., rješavat će se na uputnicu… Usto, uz brzinu, uz modernu opremu i obučene djelatnike, povećat ćemo kvalitetu rada. Primjerice, intraoralnim skenom, prikupljamo sve potrebne podatke u roku od par minuta. Stvara se 3D format, nakon čega pacijent može vidjeti estetski izgled svojih zuba pa u proizvodnju možemo krenuti što prije. Ukratko, uz ovu opremu, bit ćemo brži, kvalitetniji i rješavat ćemo sve probleme od funkcionalnosti pa do estetike u najkraćem roku – rekao je dr. Fotez.

Ovo predstavlja nastavak ulaganja u zdravstveni sustav Virovitičko-podravske županije o čemu je govorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

  • Županija i dalje nastavlja ulagati u zdravstvo i Dom zdravlja VPŽ. Ovom hvalevrijednom investicijom doprinosimo da pojedine zdravstvene usluge koje do sada nismo imali budu dostupne i ovdje. Nismo do sad imali niti opremu niti ortodonta, a povratkom liječnice sa specijalizacije, od iduće godine, u Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije, imat ćemo i ortodonciju, pa se više neće morati odlaziti na pregled izvan Virovitice, u Zagreb ili Osijek, jer će to biti dostupno tu, kod nas. Time podižemo i razinu i kvalitetu zdravstvene usluge – zaključio je Andrović. (www.vpz.hr www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

Share Button