Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. listopada 2023.

Virovitičko-podravska županija, Interventnoj policiji Policijske uprave Virovitičko-podravske, donirala je novu teretanu koja se nalazi u njihovom sjedištu u Terezinom Polju

Sigurnost i stabilnost. U te dvije riječi, satkana je i dobro opremljena i za najzahtjevnije zadaće spremna i pripremljena interventna policija. Virovitičko-podravska županija, Interventnoj policiji Policijske uprave Virovitičko-podravske, donirala je novu teretanu koja se nalazi u njihovom sjedištu u Terezinom Polju. Njih 42, među kojima je i jedna pripadnica nježnijeg spola, dobili su odlične uvjete za održavanje kvalitetne fizičke spreme, kako bi oni bili spremni za najzahtjevnije zadaće i kako bi naše područje bilo bilo sigurno i stabilno.

Novu teretanu, uz virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovog zamjenika Marija Klementa, obišao je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, načelnik PU Virovitičko-podravske županije Marcel Štrok, njegov zamjenik Nenad Križić, pročelnica Službe za poslove župana i opće poslove VPŽ Jasna Abramović, a u Terezinom Polju, dočekali su ih – zapovjednik Interventne jedinice policije Policijske uprave Virovitičko-podravske Marijo Novosel i njegov zamjenik Josip Jadan.

  • Interventni policajci iz Virovitice su me potaknuli da im kao Županija pomognemo u opremanju ove teretane, jer su često na terenu, a moraju biti spremni za mnogobrojne zadaće. Županija je donacijom u iznosu većem od 7.300 eura odlučila pomoći u opremanju teretane. Na ovaj način ulažemo i u veću sigurnost na području cijele naše županije, ali i omogućujemo bolju tjelesnu spremu naših interventnih policajaca – rekao je Igor Andrović.

Na suradnji u opremanju teretane zahvalio je načelnik PU Virovitičko-podravske Marcel Štrok.

  • Do sad su naši policijski službenici Jedinice interventne policije vježbali u lošim uvjetima. Zahvaljujući suradnji sa županom Igorom Androvićem i Virovitičko-podravskom županijom, došli smo do adekvatne multifunkcionalne opreme za specijalističku obuku interventnih policajaca, koja do sada nije bila adekvatna, ali više nije. Rezultat vježbi treniranja vidljiv je u postupanju policijskih službenika na terenu, a Virovitičko-podravska županija je izrazito sigurna županija – naglasio je Marcel Štrok.

O značaju teretane nešto je rekao zamjenik zapovjednika Interventne jedinice policije PU Virovitičkog-podravske Josip Jadan.

  • Policijski službenici dva puta godišnje imaju testiranje tjelesne spreme, stoga će nam ova teretana bitno pomoći u održavanju kondicije. Nekad smo čak i sami kupovali opremu kako bi vježbali, a danas ovdje u Terezinom Polju, imamo multifunkcionalne sprave koje olakšavaju naše redovito vježbanje i dobru spremu – zaključio je Josip Jadan. (www.vpz.hr, www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)
Share Button