Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

26. listopada 2023.

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica proglašena najboljom narodnom knjižnicom godine

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica proglašena je najboljom narodnom knjižnicom godine! Ovu lijepu vijest obznanio je u srijedu, na proslavi Dana Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica ravnatelj Robert Fritz. Priznanje za najbolju knjižnicu uručit će se 13. studenog na svečanoj sjednici Skupštine Društva hrvatskih knjižničara…

  • Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica osvojila je 1. mjesto između 350 narodnih, odnosno gradskih knjižnica u Hrvatskoj i 2. mjesto od svih 1.800 knjižnica u Hrvatskoj, odmah iza najbolje knjižnice Centra za znanstvene informacije Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu. Zasluga je to svih naših vrijednih djelatnika i suradnika, ali i svih članova naše Knjižnice koji su svojim sudjelovanjem u našem radu dali obol ovom uistinu velikom uspjehu – rekao je tom prigodom ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Robert Fritz, koji je tijekom ove slavljeničke večeri predstavio bogat rad ove institucije te mnogobrojne aktivnosti koje su, uz postojeće, provedene između 2022. i 2023. godine.

Sve to napisano je u novom knjižničnom biltenu pod nazivom “Što smo radili u najboljoj godini naše-vaše knjižnice”.

  • Nit vodilja u našem radu je biti što dostupniji i zanimljiviji svakom pojedincu, ali jednako tako i raznim udrugama i institucijama. Naši korisnici su uistinu oni od najranije pa do umirovljeničke dobi, a težnja nam je kvaliteta i inovacija u radu i djelovanju naše ustanove. U našem širokom dijapazonu pisane i virtualne građe iz svih segmenata života, nastojimo educirati i zabaviti naše korisnike, a kroz projekte poput “Knjiga kao lijek” ili “Biblioterapija” pokazati koliko pisana riječ može biti značajna za psihu čovjeka, posebno u ovom užurbanom načinu života. O svim našim aktivnostima, a ima ih uistinu puno, možete se informirati i iz našeg novog biltena – rekao je, između ostalog, Robert Fritz, a o bogatoj nakladničkoj djelatnosti virovitičke knjižnice potom je govorila knjižničarka Nela Krznarić.

Na ovoj svečanosti su, između ostalih, nazočili i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, predsjednica Gradskog vijeća Virovitice Ivančica Fett Škvarić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martina Bunić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Virovitice Alen Bjelica, te gvardijan Župe sv. Roka u Virovitici Ivica Jagodić.

Gradonačelnik Ivica Kirin nije mogao sakriti oduševljenje što upravo Virovitica ima najbolju gradsku knjižnicu.

  • U to je uloženo puno truda i rada cijele ekipe, kako vaših prethodnika koji su utkali put ka napretku ovog centra kulture u Virovitici, tako i sadašnje ekipe koja je napravila i korak više. Biti najbolji među 350 gradskih knjižnica i drugi između svih 1800 najveći je mogući uspjeh ove ustanove, ali i jedan od najvećih uspjeha našeg grada u ovoj godini. Hvala vam svima na tome – zahvalio je tom prigodom djelatnicima i suradnicima virovitičke knjižnice gradonačelnik Ivica Kirin.

Ove su godine jubilarnu nagradu za 15 godina rada dobili ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Robert Fritz i viša knjižničarka Mirjana Kotromanović. (www.icv.hr, Fotografije: Bruno Sokele)

Više fotografija možete vidjeti OVDJE

Share Button