Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

26. listopada 2023.

Riješen problem studentske prehrane: Gradski restoran Ložiona postao menza za orahovačke studente


Studenti Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo u Orahovici nedavno su dobili stalno mjesto za prehranu – svoju menzu. Riječ je o gradskom restoranu “Ložiona” u kojem se danas studenti svakodnevno hrane.

  • Drago mi je da je i taj problem za naše studente konačno riješen. Hvala Gradu Orahovici na pomoći i ovo je samo nastavak naše odlične suradnje – rekao je dekan Aleksandar Včev.

Restoranom upravlja gradsko poduzeće Ružica grad čija je direktorica Milica Vejić Milovac naglasila kako su svi uvjeti zakonski ispunjeni da bi se studenti mogli hraniti u tom restoranu.

  • Na temelju objavljenog Javnog poziva za iskazivanje interesa za pružanje usluge subvencionirane prehrane studentima u redovnom statusu u gradu Orahovici te pozitivnog mišljenja Nacionalnog povjerenstva za kontrolu prehrane studenata, 25. rujna 2023. godine gradskom poduzeću Ružica grad d.o.o. i Restoranu Ložiona dano je odobrenje od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja za uvođenje u sustav subvencionirane prehrane studenata. Na temelju istog, s Ministarstvom je sklopljen Ugovor o pružanju usluge prehrane studenata – rekla je Vejić Milovac.

Studenti su oduševljeni ambijentom i zadovoljni hranom, a sretan zbog nove suradnje s Fakultetom je i orahovački gradonačelnik Saša Rister koji je obišao radove na proširenju kuhinje restorana Ložiona.

  • S Fakultetom za dentalnu medicinu i zdravstvo, Grad Orahovica od njihovog početka ima odličnu suradnju. Drago mi je da smo istu i nastavili jer znamo koliki je problem bila ta menza i sada smo to zajedno i riješili. Započeli smo i s radovima uređenja, odnosno proširenja kuhinje što je bilo nužno i to sada polako završavamo. Studentima želim da se ugodno osjećaju, a naravno što god Fakultetu bude trebalo, mi smo uvijek na raspolaganju – rekao je Rister. (www.icv.hr, Fotografije: Vladimir Grgurić)
Share Button