Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. studenoga 2023.

Uz sudjelovanje oko 150 učenika, u Virovitičko-podravskoj županiji provodit će se projekt “Read your way to better English”

Ovu školsku godinu, škole Virovitičko podravske županije uz sudjelovanje oko 150 učenika, te sufinanciranje Virovitičko-podravske županije, sudjelovat će u projektu “Read your way to better English”, koji predvodi novi i suvremeni pristup učenju engleskog jezika.

Čitanje je jedna od četiriju osnovnih jezičnih djelatnosti, a visoka razina čitalačke pismenosti preduvjet je za uspješno ovladavanje obrazovnim sadržajem. Ovaj projekt potiče paralelni razvoj čitalačkih i jezičnih vještina. Istraživanja pokazuju da su čitanje i slušanje jedan od najboljih načina učenja jezika, a u Oxfordovoj knjižnici učenici biraju između mnoštva naslova i žanrova koje mogu čitati ili slušati.
Svi su naslovi digitalizirani što učenicima omogućuje čitanje na mobitelu, tabletu ili računalu – medijima koji su danas mladima najbliži.

Na ovaj način učenicima se približavaju književna djela i potiče ih se čitanju izvan škole i izvan obveznih lektirnih djela. Učenici i profesori engleskog jezika Virovitičko podravske županije u nastavi engleskog jezika imat će priliku koristiti digitalnu knjižnicu Oxford Reading Club s više od 700 lektira prilagođenih njihovom stupnju znanja i na taj način na dlanu imali dostupno sve bogatstvo Oxfordovog književnog opusa. Svim profesorima i učenicima koji će sudjelovati u projektu omogućen je pristup interaktivnim radionicama na kojima učenici imaju priliku na kreativan način pokazati interpretaciju pročitanog.

Osim značajnog utjecaja projekta na povećanje navike čitanja osnovnoškolaca i srednjoškolaca, učenici će unaprijediti jezično-komunikacijske vještine te usvojiti mnoštvo različitog interkurikularnog sadržaja različitih predmetnih područja ( geografija, medicina, kulturu i umjetnost itd.). Projekt će potaknuti dodatni rad s darovitim učenicima kojima će omogućiti mnoštvo njima prilagođenih materijala i radionica.

Profesori uključeni u projekt na razini cijeli države međusobno će surađivati, dijelili znanja i ideje te su se umrežiti na nacionalnoj razini I steći nova znanja koja će dalje prenositi učenicima koji pohađaju ovaj program. (www.vpz.hr, mm, Fotografija/Ilustracija: prvaoscakovec.eu)

Share Button