Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. studenoga 2023.

U sklopu provedbe projekta „Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske,održana je edukacija za učitelje razredne nastave „Korištenje mindfulness metoda u nastavi matematike“

U sklopu provedbe projekta „Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske“, održana je edukacija za učitelje razredne nastave na temu „Korištenje mindfulness metoda u nastavi matematike“. Edukacija je provedena u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Slatini.

Edukaciju je ostvarena kao radionica koju je održala Lana Horvat Dmitrović s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu. Ovom edukacijom učiteljice su se upoznale s idejom mindfulnessa i primjenom u obrazovanju, prošle su kroz osnovne vježbe za učitelje i kroz aktivnosti za učenike. Zanimljive vježbe i aktivnosti metode mindfulnessa zasigurno ćemo primjenjivati u nastavi s učenicima nižih razreda.
Ukupna vrijednost ovog projekta u kojem je nositelj Osječko-baranjska županija, a Virovitičko-podravska je jedan od partnera, iznosi 21.020.771,60 kuna.

Ostali partneri u provedbi su: OŠ „Josip Kozarac“ Josipovac Punitovački, Osnovna škola Josipa Kozaraca Slatina, Osnovna škola Suhopolje, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poduzetnički inkubator BIOS Osijek, Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, Vitensenteret Innlandet Gjøvik, Norveška te Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj „CEDRA“ Split. Uspješnu realizaciju svih aktivnosti osigurat će i suradnici, kao što je SSŠ Antuna Horvata u Đakovu, PMF Zagreb, Hrvatski astronomski savez i drugi.

Ovaj projekt financira se iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške, a vrijeme provedbe je do travnja 2024. godine.Po završetku projekta, planiran je nastavak ovih i sličnih aktivnosti RZC-a PAN HR.

U sklopu projekta „Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske“, koji se financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora za razdoblje od 2014. do 2021., na području Virovitičko-podravske županije, kojoj kroz ovaj projekt pripada 7.552.786,03 kuna, obnavlja se i rekonstruira potkrovlje u OŠ Josipa Kozarca u Slatini, te uređuje i moderno oprema učionica u OŠ Suhopolje. (www.vpz.hr)

Share Button