Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. studenoga 2023.

Na Prvenstvo Hrvatske u šahu putuju učenice i učenici iz OŠ Gradina, djevojke iz Katoličke gimnazije Virovitica, te dječaci iz Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača

Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači bila je domaćin i organizator šahovskog ekipnog natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije, u ubrzanom šahu tempa 10’+5”.

U zasebnoj su se konkurenciji četiriju turnira natjecale djevojčice i dječaci te djevojke i mladići. U uvodnom govoru i pozdravu sudionika, natjecatelja i njihovih voditelja, sve goste ispred domaćina i organizatora pozdravili su profesor i šahovski sudac Marin Domović, ravnatelj škole Marko Marić te tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Dora Međimorec.

Natjecanje je provedeno prema pravilima FIDE, šahovskim softverom SM, gdje su ekipe igrale šah Bergerovim sustavom, svatko sa svakim u svojoj konkurenciji i tu su rezultati natjecanja najobjektivniji.

U konkurenciji djevojčica natjecale su se tri škole. Prvo mjesto osvojila je OŠ Gradina, druga je bila OŠ Petra Preradovića Pitomača, a treća OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja.

U konkurenciji dječaka natjecalo se pet škola. OŠ Gradina i ovdje je bila prva, drugo mjesto pripalo je OŠ Petra Preradovića Pitomača, treće OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja, četvrto OŠ Eugena Kumičića iz Slatine, a peto mjesto pripalo je OŠ Josipa Kozarca iz Slatine.

U konkurenciji djevojaka natjecale su se dvije škole. Prva je bila Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Virovitici, a druga Tehnička škola Virovitica.

U konkurenciji mladića natjecale su se četiri škole. SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača bila je prva, drugo mjesto pripalo je Tehničkoj školi Virovitica, treće Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica, a četvrto Strukovnoj školi Virovitica.

  • Ove je školske godine odaziv i interes škola za šahovsko natjecanje bio iznimno velik što upućuje na veliku popularizaciju ove drevne, ali uvijek zanimljive igre koja objedinjuje umjetnost, znanost i sport. Čestitamo svim natjecateljima, školama i njihovim mentorima i voditeljima, a prvoplasiranim ekipama želim puno uspjeha na državnom natjecanju od 20. do 24. studenoga u Poreču – istaknuli su organizatori. (www.icv.hr, dm)
Share Button