Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. studenoga 2023.

Ove subote u Slatini i Virovitici počinju s radom Centri izvrsnosti novih tehnologija odnosno kemije

U subotu 11. studenog s radom startaju centri izvrsnosti u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slatini te u Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici. U Industrijsko-obrtničkoj školi Centar izvrsnosti novih tehnologija počet će u 9.00 sati. Uključivat će 39 učenika osmih razreda osnovnih škola s područja cijele Virovitičko-podravske županije. Radionice će se održavati subotom, do travnja 2024. godine.

Kroz radionice robotike i CAD-CAM programiranja učenici će stječi nova znanja i vještine. Osim toga, u Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici, u subotu 11. studenog, s početkom od 9.00 sati, započet će s radom jedan od šest centara izvrsnosti, onaj za kemiju, za što se je certificirala ova gimnazija. Ostali će startati u tjednima koji slijede (Centri izvrsnosti za – matematiku, fiziku, informatiku s robotikom, povijest i medijsku pismenost).

Virovitičko-podravska županija je u proračunu za 2023. godinu osigurala 33.180,71 eura za potrebe prijevoza učenika, prehrane, opreme, materijala za rad i naknade za predavače i ostale djelatnike centara. (www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Share Button