Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. studenoga 2023.

Uz više od 200 izlagača, na 25. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije u Križevcima, predstavilo se njih 21 iz Virovitičko-podravske koja je ove godine bila Županija partner sajma

Uz više od 200 izlagača, na 25. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije u Križevcima, predstavilo se njih 21 iz Virovitičko-podravske koja je ove godine bila Županija partner sajma.

  • Nastavno na odličnu dugogodišnju suradnju s Koprivničko-križevačkom, Virovitičko-podravska županija prihvatila je biti Županija partner na 25. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije u Križevcima. Ovaj sajam predstavlja najznačajniju gospodarsku manifestaciju na području Koprivničko-križevačke županije. Zbog te činjenice smo počašćeni biti partner ovoj manifestaciji – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Suradnja ovih dviju županija traje desetljećima.

  • Gospodarske i poduzetničke spone Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije vidljive su desetljećima. Svjedoči tome podatak kako Koprivničko-križevačka županija, odnosno njeni obrtnici, gospodarstvenici i poduzetnici, ali i najznačajnije gospodarske perjanice, sudjeluju na našem Agroexpu, ali i na Međunarodnom sajmu Viroexpo. Sama Koprivničko-križevačka županija, bila je Županija partner našem Viroexpu 2022. godine. Virovitičko-podravska županija u Križevcima se predstavila sa svime onim što nas krasi. Tu su naši gospodarstvenici, obrtnici, naš med, bučino ulje, slastice ili na svjetskoj razini nagrađivane žestice… Predstavili su se i naši turistički potencijali koji spajaju Dravu i Papuk, koji se prostiru u panonskoj nizini i koji bilježe sjajne turističke rezultate.
    Sve to, sve ono čime ćemo se predstaviti, vjerujemo, kako će nakon ovog sajma, našu gospodarsku suradnja dodatno ojačati, jer mi smo jedno srce iste duše – zaključio je Andrović.

Nastup izlagača na sajmu u Križevcima, Virovitičko-podravska županija u potpunosti je sufinancirala.

  • Važno nam je otvarati „nove mogućnosti“ našim obrtnicima i  gospodarstvenicima, a sajam u Križevcima, kao jedan od najznačajnijih u ovim dijelu Hrvatske, uz naš Viroexpo, to svakako jest – kazao je Bojan Mijok, pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu, te direktor sajma Viroexpo koji se predstavio na sajmu u Križevcima.

I izlagači su bili zadovoljni s nastupom u Križevcima.

  • Kada smo bili na manifestaciji Jesen u Lici, Virovitičko-podravska županija nam je sufinancirala nastup u Gospiću. Nama to puno znači, jer otvaraju nam se nove mogućnosti – kazao nam je Željko Slavić iz Virovitice, koji je upravo na toj manifestaciji Jesen u Lici, osvojo nagradu za najbolji štand, a u Križevcima se predstavio s proizvodima od meda.

U Križevcima su predstavili pčelari s područja Virovitičko-podravske županije (Slavić, Balint, Pemper, Švraka). Svoje višestruko nagrađeno bučino ulje ponudio je i OPG Luke Ivoša. Nagrađivane žestice i likere predstavili su MAMM destilerija i OPG Harmund… Da bude sve od aperitiva do deserta pobrinuo se Dali sa licitarskim proizvodima i Slatki san sa svojim kolačima. Među 20-ak izlača, Virovitičko-podravska županije je predstavila svoje turističke potencijale, koji su nastali uz pomoć fondova Europske unije. Svoje smještajne kapacitete, ali i široku lepezu , predstavili su Dvorac Janković, Hotel kurija Janković iz Kapele Dvora, Dravska priča i Centar za posjetitelje Križnica… (www.vpz.hr. Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button