Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. studenoga 2023.

U zadnjih šest godina, četiri puta su bili prvaci, a dvaput viceprvaci Hrvatske: Župan Igor Andrović uputio čestitke ekipi Lovačkog saveza VPŽ koja je i ove godine bila najbolja u RH

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz svog zamjenika Marija Klementa, ugostio je članove ekipe Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije koja je osvojila prvo mjesto na ovogodišnjem državnom prvenstvu Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu te im čestitao na ovom velikom uspjehu kojim su promovirali Virovitičko-podravsku županiju.

  • Ovo je doista veliki uspjeh za naše lovce. Na ovaj način promoviraju i Lovački savez naše županije, lovišta, ali i cijelu Virovitičko-podravsku županiju. Naši lovci, natjecatelji, imaju kontinuitet od šest godina gdje su četiri puta bili prvaci i dva puta viceprvaci i to samo dokazuje njihov kontinuirani rad, zajedništvo, njihovu spremnost, utreniranost i da godinama zasluženo osvajaju najbolja mjesta na natjecanjima u Hrvatskoj. Virovitičko-podravska županija je zbog naših lovišta, ali i zbog ovako velikih uspjeha prepoznata na lovnoj karti cijele Hrvatske. Ovo je i promocija lovnog turizma gdje svake godine bilježimo sve veći broj i dolazaka i noćenja s područja cijele Hrvatske, ali i inozemstva, što puno znači za razvoj turizma i razvoj gospodarstva cijele županije – rekao je župan Andrović te im čestitao na ovom velikom i značajnom uspjehu, ali i na njihovom radu i trudu u očuvanju prirode i životinjskih vrsta.

Ekipa Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije osvojila je 28. državno prvenstvo HLS-a u lovnom streljaštvu s 882 ostvarena pogotka i time stekla titulu državnog prvaka.

  • Odabrali smo ljude koji su jako dobri, koji dugo godina zajedno rade i uhodani su. Izuzetno sam ponosan na njih i što imamo jednu takvu ekipu koja već dugi niz godina osvaja prva i druga mjesta na svim natjecanjima u Hrvatskoj. Naš Županijski lovački savez broji 35 udruga i više od 1.400 lovaca. Interes za lovstvom ne pada, puno mladih polaže lovački ispit što znači da ih nešto privlači u prirodu i nadam se da će tako i ostati – izjavio je ovom prigodom Miroslav Buneta, predsjednik Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije.

Podsjetimo, ovogodišnje Državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu održano je od 15. do 17. rujna na strelištu Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u Bzenici, u Požeško-slavonskoj županiji, a okupilo je gotovo 150 najboljih strijelaca iz 21 lovačkog saveza iz cijele Hrvatske. Prije toga, lovci Lovačkog saveza VPŽ osvojili su i prvo mjesto na 1. Memorijalnom kupu “Đuro Dečak” u Bušetini, kao i zlato u Kupu Slavonije i Baranje u lovačkom streljaštvu. (www.icv.hr, vpz.hr, Fotografije: Iva Barčan)

Share Button