Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. studenoga 2023.

Župan Igor Andrović sudjelovao na prvom Njemačko – hrvatskom razvojnom forumu

U organizaciji Hrvatske zajednice županija u suradnji sa Savezom regija Njemačke, CEMR-om Njemačka, Zakladom Konrad Adenauer i Veleposlanstvom Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj
te pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnoga razvoja i Fondova EU, u Zagrebu je jučer održana međunarodna Konferencija Njemačko-hrvatski razvojni forum, na kojoj su predstavljene mogućnosti razvoja, programi, planovi i poslovni modeli za jačanje gospodarstva te ciljevi zelenih i razvojnih politika.

Cilj Foruma bio je jačanje njemačko-hrvatskih odnosa razmjenom primjera dobrih praksi.

Forumu su prisustvovali domaći državni dužnosnici i predstavnici njemačkih jedinica lokalne samouprave i institucija. Konferencija je započela pozdravnim govorima. U ime Hrvatske zajednice županija okupljene je pozdravio predsjednik HZŽ-a Danijel Marušić, veleposlanik Savezne Republike Njemačke u RH Christian Hellbach, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić te državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Spomenka Đurić.

U programu foruma bile su uključene i panel rasprave: “Međuregionalni infrastrukturni projekti – mogućnosti razvoja gospodarstva kroz prometnu povezanost, projekte održivog razvoja, obnovljivih izvora energije”, “Sigurnost i migracije” te “Mladi u Europi”.

Na panelu “Mladi u Europi” sudjelovao je i župan Igor Andrović koji je istaknuo sve važne projekte za mlade i značaj koji mladi imaju u Virovitičko-podravskoj županiji.

– Drago mi je bilo biti dio prvog Njemačko-hrvatskog razvojnog foruma i panel rasprave na temu “Mladi u Europi” i podijeliti iskustva s ostalim kolegama. Uz brojne projekte koji su doprinijeli i koji doprinose razvoju Virovitičko – podravske županije zadovoljstvo mi je spomenuti ulaganja u vrtiće koji su izgrađeni ili koji su u izgradnji, škole koje se obnavljaju na području županije kao i omogućen besplatan prijevoz studentima. Virovitičko-podravska županija kontinuirano radi na jednakim uvjetima za mlade obitelji kako u ruralnim tako i u urbanim sredinama te ulaže u razvoj, rast i ostanak mladih – istaknuo je župan Igor Andrović. 

(www.hrvzz.hr, www.vpz.hr, Fotografije: www.hrvzz.hr)

Share Button