Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

22. studenoga 2023.

Župan Igor Andrović u radnom posjetu Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije d.o.o.

Župan Virovitičko–podravske županije, Igor Andrović, u pratnji zamjenika župana, Marija Klementa bio je u radnom posjetu Poduzetničkom inkubatoru Virovitica.

Nakon obilaska stanara inkubatora Virovitica, sastanak se nastavio u društvu sa svim djelatnicima Poduzetničkog inkubatora VPŽ d.o.o. Teme sastanka odnosile su se na prijašnje i buduće poslovanje, koje se odnosi ne samo na rad sa stanarima poduzetničkog inkubatora, već i na rad sa poduzetnicima diljem županije, koji nisu stanari inkubatora.

Direktorica Inkubatora Neda Martić informirala je o dosadašnjem radu i rezultatima poslovanja, kao i o broju prijavljenih i provedenih projekata. U nastavku je iznijela koji su budući planovi vezani za razvoj poduzetnika i podizanja poduzetničke klime te koji su u skladu za zelenim i digitalnim ciljevima definiranim Strateškim EU i nacionalnim planovima. Također, govorilo se o poduzetničkim projektima u pripremi, a vezani su za nadolazeće natječaje koji se oslanjaju na SP Zajedničke poljoprivredne politike, NPOO te na planirane natječaje koji će biti financirani iz VFO ili čak iz nacionalnih izvora.

Razgovaralo se o gotovo potpunoj popunjenosti inkubatora te o potencijalnim stanarima koji su na listi čekanja.

Osim rada sa poduzetnicima, razgovaralo se o digitalizaciji inkubatora, odnosno o razvoju digitalnih platformi koje razvijaju sami zaposlenici. Zadatak digitalnih platformi je sintetiziranje informacija koje su potrebne za donošenje pravovaljanih i pravovremenih odluka za upravljanje inkubatorima.

Župan Igor Andrović iznio je svoja očekivanja o radu Inkubatora te još jednom naglasio da za pravovremenu i kvalitetnu prijavu poduzetničkih projekata, sve županijske službe moraju dati svoj maksimalni doprinos. (inkubatorivpz.hr)

Share Button