Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

26. studenoga 2023.

Projekt LIFE RESTORE for MDD: 3. sjednica Upravljačkog odbora, radionice i sastanci projektnih partnera

U Somboru, Republika Srbija, održani su sastanci i radionice projektnih partnera u sklopu realizacije projekta LIFE RESTORE for MDD, na kojem su sudjelovali članovi projektnog tima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Pozdravnim riječima prisutnima su se obratili Aleksandar Stanojević, Ministarstvo zaštite životne sredine, Roland Kokai, direktor JP Vojvodina šume, Ljiljana Tica, zamjenica gradonačelnika Grada Sombora i Arno Mohl, WWF Austrija. U uvodnom dijelu prenesene su i poruke predstavnika Europske komisije, kao i UNESCO-vog tajništva iz Pariza.

Prvoga dana, održana je i 3. sjednica Upravljačkog odbora Rezervata biosfere Mura – Drava – Dunav (Steering Committee of the UNESCO MAB Five-country Biosphere Reserve Mura – Drava – Danube), kojeg su članovi po 3 predstavnika svake od 5 zemalja, a Republiku Hrvatsku u odboru zastupaju Iva Antolić, MINGOR, Aleksandar Popijač, Park prirode Kopački rit, i Tatjana Arnold Sabo, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Svaka od zemalja predstavila je svoje aktivnosti na području Rezervata u proteklih godinu dana, a aktivnosti na području Republike Hrvatske predstavile su Iva Antolić i Tatjana Arnold Sabo. Članovi odbora, koji je ujedno i Savjetodavni odbor projekta LIFE RESTORE for MDD, raspravljali su o predstojećim aktivnostima i načinu financiranja rada odbora. Odbor je izabrao i predsjedavajućeg člana za slijedećih godinu dana, Republiku Srbiju, a dogovoreno je da se slijedeći sastanak održi u Republici Hrvatskoj, a domaćin će biti naša Javna ustanova.

U nastavku, projektni partneri održali su prezentacije o projektnim aktivnostima koje planiraju provoditi na svojem području djelovanja u narednih 5 godina, a voditelj bioistraživačke stanice, Vladimir Juhaz predstavio je projektne aktivnosti Javne ustanove VPŽ.

Drugog dana, održane su radionice na temu upravljanja i obnove rijeka, restauracije šuma, komunikacije, edukacije i financiranja projektnih aktivnosti.

Zadnjega dana, projektni partneri su posjetili područje Posebnog rezervata prirode Gornje Podunavlje, područja na kojem će Vojvodina šume provoditi svoje projektne aktivnosti. (virovitica-nature.hr)

Više fotografija možete vidjeti OVDJE

 

 

 

Share Button