Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. prosinca 2023.

Prosinac u gradu: Klub Pirueta nosi duh blagdana kroz ritmičku gimnastiku

U ugodnom blagdanskom ozračju, ritmički gimnastički klub “Pirueta” iz Virovitice održao je svoju tradicionalnu Božićnu galu, osmu po redu, pružajući publici nezaboravan doživljaj plesne umjetnosti. Predsjednica kluba Olivera Pleše, iznijela je srdačnu dobrodošlicu svim prisutnima i ponosno predstavila program koji je obuhvatio sve generacije članica kluba.

– Gala je već postala neizostavan dio naše tradicije, prilika da svoje umijeće podijelimo s roditeljima, bakama, djedovima, i svima koji cijene ljepotu ritmičke gimnastike. Ove godine predstavljamo sve naše grupe, uključujući školski program, obvezni program, bela et program, b program i apsolutni program u natjecanju – izjavila je Pleše.

Posebno izdvajajući važnost gale, Pleše ističe da su Piruetice više od sportaša – one su djeca koja razvijaju svoju upornost, predstavljaju svoj grad, županiju i Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima diljem svijeta. Ove godine su sudjelovale na 15-ak međunarodnih natjecanja i ponosno donijele u Viroviticu oko 60 medalja.

Navedeni događaj također je poslužio kao prilika za najavu nadolazećeg Pirueta kupa koji će se održati od 15. do 17. ožujka 2024. godine. Turnir je postao međunarodni spektakl, privlačeći oko 250 natjecateljica iz desetak zemalja svake godine.

Predsjednica je izrazila zahvalnost Gradu Virovitici, Sportskoj zajednici grada Virovitice te Virovitičko-podravskoj županiji na kontinuiranoj podršci klubu. Pohvalila je i gradsku inicijativu koja je rezultirala poklonima za mlade sportašice.

Božićna gala KRG-a “Pirueta” u Virovitici nije samo priredba, već izraz predanosti, truda i ljubavi prema ritmičkoj gimnastici. Klub nastavlja svoju misiju podizanja svijesti o ovom elegantnom sportu, donoseći radost zajednici kroz ples i pokret. (www.icv.hr, mb, Fotografije: M. Bajan)

Share Button