Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. prosinca 2023.

Upoznajte Marija Hrženjaka, svestranog sportaša, nastavnika tjelesnog u Brlićima i dobitnika nacionalne nagrade za doprinos školskom sportu

Krajem svake kalendarske godine Hrvatski školski sportski savez sumira rezultate i na „Svečanosti školskog sporta“ nagrađuje najbolje u konkurenciji školskih sportskih društva i nastavnika. Dodjeljuju se i posebne nagrade za životno djelo i za fair play.

Ovogodišnja „Svečanost školskog sporta“ održana je u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin, a među laureatima u kategoriji nastavnika nagradu za doprinos školskom sportu dobio je Mario Hrženjak iz Mikleuša.

Već 15 godina kao nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture Mario Hrženjak aktivno je uključen u školski sport. Radi u Osnovnoj školi Ivane Brlić – Mažuranić u Virovitici. S učenicima je osvajao niz naslova na županijskim i međužupanijskim natjecanjima, a pet puta se plasirao na Državne završnice.

Prošle školske godine ekipe koje je vodio Mario Hrženjak bile su državni viceprvaci. Druga mjesta na Državnoj završnici osvojile su djevojčice petih i šestih razreda u mini nogometu i učenici do četvrtog razreda u graničaru.

Uz to Hrženjak u matičnoj školi provodi i programe Hrvatskog školskog sportskog saveza: Univerzalnu sportsku školu i Sportske praznike.

Uz matičnu školu u dosadašnjoj karijeri radio je u Osnovnoj školi “Ivan Goran Kovačić“ u Zdencima, Osnovnoj školi Suhopolje, Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici i Industrijsko – obrtničkoj školi u Virovitici.

– Posljednjih godina u školskom sportu najviše sam se orijentirao na futsal kod učenika predmetne nastave te graničar kod učenika razredne nastave. Ova nagrada će mi biti poticaj za još predaniji rad i još bolje rezultate. Do prije dvije godine bio sam aktivni nogometni sudac sudeći utakmice županijskih liga te futsal utakmice 1. i 2. hrvatske lige. Sad igram za veteransku momčad Mikleuša, a u slobodno vrijeme bicikliram – rekao nam je Mario Hrženjak. (www.icv.hr)

 

Share Button